Bofa: Derfor kan affaldsøer pludselig droppes

Bofa: Derfor kan affaldsøer pludselig droppes
Bofa er klar til at droppe affaldsøerne, og det er der to hovedårsager til. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2023 • 05:30

Det efterlader nye spørgsmål, når Bofa nu melder ud, at de er klar til at droppe affaldsøer i byerne, mener René Danielsson, der ellers glæder sig over beslutningen. Kursændringen skyldes særligt to faktorer, fortæller Bofas direktør.

Affaldsøer i byerne kan alligevel droppes.

Det kunne Bofa i torsdags meddele i en pressemeddelelse, og det kom som en overraskelse for mange, for i lang tid har det lignet, at affaldsøerne var uundgåelige i byerne, også selvom de fra flere kanter havde mødt kritik. Særligt frygten for, hvor øerne skulle placeres i bybilledet, og hvordan ældre borgere skulle slæbe deres affald op til 300 meter hen til affaldsstationerne har fyldt i debatten.

– Vi har lyttet til borgerne, når det kommer til Miljø’erne (affaldsøerne, red.) i byerne. Vi har arbejdet på at mindske antallet af Miljø’er i byerne, samt tilbyde løsninger, der både tilgodeser miljøet, lovgivningen, arbejdsmiljøet og som også giver plads til en vis fleksibilitet, forklarede Bofas direktør, Jens Hjul-Nielsen i pressemeddelelsen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.