Unge musikere gav koncert

Unge musikere gav koncert
LÅT STÅ gav koncert i Raschs Pakhuz lørdag aften. Fotokreditering: Musikhuzet / Jesper Møller
NOTITS | 3. MAR 2024 • 16:53
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
3. MAR 2024 • 16:53

Lørdag aften indbød fem sangskrivere fra Sverige og Danmark, til en aften, med smag af indie, visepop, jazz og rock i Raschs Pakhuz.

De fem medvirkende var Wilmar Björkgren (SE), Wilmer Jeppsson(SE), Hilma Phalén(SE), Alice Berglund(SE) og Ester Haslund-Gjerrild (DK), som tilsammen udgør gruppen LÅT STÅ.

Alice Berglund er sangerinde og sangskriver med fokus på tekst og historiefortælling.

– Med sproget som legeplads lod hun ordene flyde ud i smukke melodier. Det var både hverdagspoesi og store kærlighedserklæringer, fortæller Torben Severinsen fra Musikhuzet.

Wilma Björkgrens sange afspejler livet i Göteborg. Hun er 21 og har skrevet sange, så længe hun husker.

– Hun viste, at hun trives i en fri skabelses proces, hvor der er plads til at veksle mellem forskellige genre og afvige fra traditionelle musikalske rammer, fortæller Torben Severinsen.

Esters Haslund-Gjerrilds sangskrivning omfavner eksistensens højtflyvende tanker.

– Med en musikalsk minimalisme og et favnende nærvær bar Ester lyrikken frem, og tog lytteren med derhen hvor tankerne kan vokse, fortæller han og oplyser, at Ester er i gang med at indspille sin debut solo album, som udkommer i 2024.

Wilmer Jeppsson skildrede livet i Göteborg med elementer af post-punk, pop og rock.

– Efter flere års leg som gadetroubadour på Andra Långgatan i Göteborg har 19-årige Wilmer samlet mod nok til at stå på scenen og fremføre sine selvskrevne sange.

19-årige Hilma Phalén skriver svensk vispop med elementer af country. I hjembyen Linköping, har hun stået med sin guitar på næsten alle scener. I december udgav hun sit debutalbum “Et pessimistisk livssyn”.

– Med tekster om længsel, sko der gnaver og folk at forsvinde ind i en romantiseret storbydrøm, inviterede Hilma til et intimt møde med publikum.

– De kom alle med hver deres bagrund og udforskede, hvad der skete med musikken, når de spillede deres egne sange sammen. Det blev en aften, hvor teksten og fortællingen stod i centrum, spillet op imod, svingende basgange, tårefyldte toner og glitrende guitarspil, fortæller Torben Severinsen.