Stort rocknavn har kursen sat mod Wonderfestiwall

Stort rocknavn har kursen sat mod Wonderfestiwall
D-A-D. Pr-foto
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 27. NOV 2021 • 05:30
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
27. NOV 2021 • 05:30

I 2022 skal det være, mener festivalens bagmænd efter to triste nedlukninger i træk – de første fem navne er nu på plakaten.


2020, øv.

2021, ak.

Ja, to år i træk har coronapandemien slået benene væk under Bornholms største musikfestival, Wonderfestiwall, som ellers er blevet afviklet årligt siden 2008 i stadigt større udgaver.

Men 2022 tror en af dens bagmænd, Daniel Mühlendorph, på, at den for fuld musik genopstår som en Fugl Føniks fra kulturens brakmarker, og han kan nu afsløre fem af de flere end 30 artister, som vil optræde på en af festivalens tre scener.

D-A-D er det absolut største af de navne, der allerede nu kan skrives på plakaten, og bandet har da også haft næsten 40 år til at opbygge en fanbase, som dækker bredt hen over generationerne.

– Oprindeligt skulle D-A-D have spillet hos os i 2020, men den blev jo aflyst, siger Daniel Mühlendorph.

– Og det samme skete i 2021, men vi har holdt fast i dem. De har aldrig før spillet på Wonder, men vi ved, at de leverer et flot show, og at der er en stor, ældre målgruppe på Bornholm, som gerne vil se dem.

De øvrige navne er:

• Benjamin Hav & Familien. Benjamin var tidligere en del af den danske rapgruppe Benal.

• Andreas Odbjerg, som har skrevet diverse hits, deriblandt "Føler mig selv 100" og "I morgen er der også en dag".

• Dopha, som ikke mindst er kendt for nummeret "Happy For Me".

• Goss, hvis vokal tidligere var kendt fra dance-punk duoen Reptile Youth. Vokalens ejermand hedder Mads Damsgaard Kristiansen.

– Nu har vi ligget stille i to år, og vores ambition er klart at lave noget, som er vildere, end da vi stoppede, siger Daniel Mühlendorph.

Han fortæller, at han og kerneholdet siden 2008 har været med til afvikle Wonderfestiwall 12 gange – men vil dog ikke høre tale om, at den næste er den 13. festival.

– Vi kalder ikke den næste for den 13., det må være den 14. uanset hvad, siger han.

Er du overtroisk?

– Den 13. springer vi over.

Er du overtroisk?

– Ja, lige med dét der, siger Daniel Mühlendorph.

Sound of Summer

Han gør opmærksom på, at festivalen er heldigt stillet, fordi rigtig mange, som havde købt billet til 2020, har besluttet at beholde deres billetter frem for at få pengene retur. Dertil kommer, at folkene bag festivalen sammen med TV 2/Bornholm og Musikhuzet i august i år arrangerede Sound of Summer med flere end 3.000 publikummer på festivalpladsen, hvilket har bidraget til at polstre økonomien.

– Men siden 2019 er det faktisk også blevet markant dyrere at booke musik, siger han.

– Derfor er vi også ude med snøren nu for at forsøge at få nogle flere samarbejdspartnere, og vi prøver også at lave et program, som kan trække endnu flere til festivalen.

Og du tror på, I kan afvikle Wonderfestiwall næste år?

– Ja, det er jeg helt overbevist om.

Festivalen er 100 procent drevet og afhængig af frivillige, og dem efterlyser dens bagmænd også nogle flere af, oplyser han.