Spørgsmål om dramaskolen sendt retur

NYHED | ABONNENT | 22. SEP 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
22. SEP 2023 • 15:30

Formanden for Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, Nicklas Fick (Enh.), havde torsdag løftet et spørgsmål om en ny egnsteateraftale til kommunalbestyrelsesmødet for at få en afklaring på, om dramaskolen skal flyttes fra Kulturskolen til Bornholms Teater.

Dette forslag var punkt b ud af to punkter, som omhandler oplæg til ny egnsteateraftale for årene 2025-2028, og som udvalget har behandlet. Udvalget har allerede godkendt punkt a om, hvorvidt der skal arbejdes videre med Bornholms Teaters forslag om at flytte én af de to årlige forestillinger væk fra Rønne Theater og ud på øen.

Det er lederen af teatret, Jens Svane Boutrup, der har foreslået det spørgsmål, der skulle tages stilling i punkt b, altså hvorvidt man skal flytte dramaundervisningen fra Bornholms Kulturskole til Bornholms Teater. Sit forslag begrunder han med, at det ville betyde, at staten i det nye regi ville komme til at bidrage til finansieringen af skolen.

I egnsteateraftalen, som indgås mellem teater, kommune og stat, ligger der således en mekanik, som betyder, at staten refunderer 36 procent af de midler, kommunen giver til institutionen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning