Særligt armbånd på Wonder

Særligt armbånd på Wonder
Det lyseblå armbånd, der uddeles gratis under Wonderfestiwall. Pressefoto
NYHED | 12. AUG 2024 • 19:00
NYHED
12. AUG 2024 • 19:00

Der uddeles i år et særligt diabetesarmbånd på Wonderfestiwall for at skabe tryghed og udbrede kendskabet til faren ved for lavt blodsukker.

Når Wonderfestiwall løber af stablen fra på torsdag, vil man ikke kun se festivalens egne armbånd på gæsternes håndled.

Festivalen har nemlig indgået et samarbejde med Diabetesforeningen, som vil være til stede på Wonderfestiwall og uddele et gratis lyseblåt diabetesarmbånd. Formålet er, at det skal være med til at skabe tryghed og mane myter og fordomme om diabetes til jorden, oplyser Diabetesforeningen.

Festival-armbåndet skaber blandt andet tryghed, fordi der på armbåndet gives en konkret beskrivelse af, hvad der skal gøres, hvis nogen udviser symptomer på lavt blodsukker, som nemt kan forveksles med beruselse, lyder det fra foreningen. På armbåndet kan man således læse teksten:

”JEG HAR DIABETES. Virker jeg konfus? Måske har jeg lavt blodsukker. Giv mig noget med sukker og RING 112. TAK”.

– Det kan være forskellen på liv eller død at opdage et lavt blodsukker i tide - og ikke mindst gøre noget ved det. Festivalarmbåndet fortæller helt konkret andre, hvad der skal ske i en situation med et lavt blodsukker og skaber dermed en større tryghed for de mange mennesker, der kommer på en festival – med eller uden diabetes, siger Claus Richter, administrerende direktør i Diabetesforeningen.

Det er langt fra kun på Wonderfestiwall, at diabetesarmbåndet er blevet uddelt. På en lang række af landets andre festivaler, herunder Roskilde Festival, Smukfest, Copenhell og Grøn Koncert har man i løbet af sommeren også kunnet få fat i det gratis armbånd.

Ifølge Diabetesforeningen bor der i dag 2.927 mennesker med type 2-diabetes på Bornholm.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT