Nyt kulturtilbud til de små

Nyt kulturtilbud til de små
Otte museer og formidlingssteder tilbyder en kulturkuffert til børn og deres voksne. Pressefoto
BØRN | BORNHOLM | 13. OKT 2021 • 12:46
Henrik Nielsen
Journalist
BØRN | BORNHOLM
13. OKT 2021 • 12:46

I efterårsferien inviterer en række af øens kulturinstitutioner alle små børn og deres voksne til at gå på opdagelse med en kulturkuffert i hånden. Kufferten er et nyt formidlingstilbud, der skal gøre flere børn nysgerrige på den bornholmske kunst, kultur og natur.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Otte bornholmske museer og formidlingssteder er gået sammen om at udbyde kulturkufferten til børn i alderen 3-10 år. Den indeholder forskellige genstande og opgaver, som relaterer sig til udvalgte steder i udstillingen, og indholdet lægger op til, at børnene og deres forældre går på jagt i udstillingen og taler sammen om det, de oplever.

– Kulturkufferten er et unikt initiativ, der samler flere af øens kulturinstitutioner om en fælles indsats for at styrke småbørns møde med Bornholms særlige kultur- og naturarv. Det glæder mig, at der er så mange med allerede, og jeg håber, at flere kulturinstitutioner vil blive en del af konceptet til glæde for vores børnefamilier, siger formand Erik Lund Hansen (S) fra job-, udviklings- og fritidsudvalget i pressemeddelelsen.

Kufferten er gratis at benytte for besøgende. Indtil videre er det muligt at finde en kulturkuffert på Natur Bornholm, Svanekegaarden, Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Tekniske Samling, Grønbechs Gaard, Erichsens Gård, Bornholms Forsvarsmuseum og Gaarden i Melsted.

Projektet er del af Bornholms Regionskommunes kulturaftale med Kulturministeren.