Museum opfordrer til gåtur i lokalområdet

Museum opfordrer til gåtur i lokalområdet
Cæcilie Kaas Jørgensen udstiller på Gudhjem Museum. Hun skildrer naturens kreative og dynamiske udtryk. Foto: Gudhjem Museum
NOTITS | 29. MAR 2023 • 09:01
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
29. MAR 2023 • 09:01

Gudhjem Museum åbner med en lokalhistorisk udstilling og en særudstilling.

Gudhjem Museum åbner i weekenden, og det sker blandt andet med en udstilling, som skal motivere gæster til at gå ud i lokalområdet. "Find motivet" er en lokalhistorisk udstilling, der består af værker fra museets magasin, og som primært er udvalgt efter deres motiver fra Gudhjem og Melsted.

I tilknytning til malerierne vil der være tekster, som angiver, hvor man finder motivet og fortæller om stedet eller begivenheder, der har fundet sted lige der. Museet forestiller sig, at gæsterne bagefter går ud i området og genser motiverne, som i mange tilfælde vil have ændret sig, siden kunstneren gengav dem. "Find motivet" kan ses i museets åbningstid hele sæsonen.

På åbningsdagen præsenterer Gudhjem Museum også særudstillingen "Come to Life" med Cæcilie Kaas Jørgensen. Der er tale om et koncept, hvor en kunstner giver stafetten videre til en anden. I 2022 udstillede Gaia Armyrantis Trampedach, og hun valgte Cæcilie Kaas Jørgensen, som har boet i Nexø, siden hun blev uddannet på Kunstakademiets Designskole på Bornholm i 2012.

– Min udstilling "Come To Life" er en serie af malerier, der skildrer naturens egne kreative og dynamiske udtryk, hvor en tilpasning og finpudsning af dyr og planter gennem millioner af år ender ud i mærkværdige designs. Denne udstilling har fokus på det spøjse og organiske univers, vi som mennesker oprindeligt kommer fra og er en del af. Jeg håber, at malerierne vil give en oplevelse af begejstring for den biologiske evolutions magi, som du og jeg egentlig ikke er tilskuere til, men en uomtvistelig del af, fortæller hun i pressemeddelelsen.

"Come to Life" kan opleves frem til den 21. maj. Cæcilie Kaas Jørgensen har i øvrigt givet stafetten videre til Alena Wils.

Der er fernisering med gratis adgang lørdag den 1. april klokken 14-16.