Kunstner udstiller på hjemmebane

Kunstner udstiller på hjemmebane
Helene Høm udstiller i Undreværket i sommer. Pressefoto
NOTITS | ABONNENT | 2. JUN 2023 • 16:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
2. JUN 2023 • 16:00

Billedkunstner Helene Høm skildrer verden i forvandling i årets sommerudstilling, der netop er åbnet i Undreværket i Gudhjem i dag.

Helene Høm er femte generation i en kunstnerfamilie, og hun er i høj grad på hjemmebane i Gudhjem. Her har hun siden 2018 haft eget etalier, og her har hun sammen med sin mand, Thomas Danielsen, etableret kulturhuset Undreværket i det nedlagte missionshus, som de overtog i 2016.

I udstillingen "Fra en verden til en anden" betragter Helene Høm kollapset af de eksisterende strukturer indenfor for eksempel klima, køn, samfund og menneskelig bevidsthed som en åbning ind i en ny, mere flydende og transparent virkelighed.

– Verden lader jo til, på flere måder, at være i opløsning. I hvert fald den verden, vi kender. Det nye forekommer strukturløst, nærmest som ren opløsning, men ikke desto mindre kan det godt danne mening. Hver gang noget ender, er noget andet allerede ved at tage form, forklarer Helene Høm i en pressemeddelelse.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.