Kulturugen fik en "strålende" start

Kulturugen fik en
Mikkel Bach-Jensen, formand for Bornholms Kulturuge, taler til den lille skare, som holdt ud ved åbningen fredag eftermiddag i Nexø. Foto: Anders Liljeroth
NOTITS | NEXØ | ABONNENT | 16. SEP 2022 • 17:55
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | NEXØ | ABONNENT
16. SEP 2022 • 17:55

Det øsregnede, da Bornholms Kulturuge åbnede i Nexø fredag eftermiddag.

– Tak til jer, der holdt ud, sagde Mikkel Bach-Jensen, formand for Bornholms Kulturuge, da han afsluttede fredag eftermiddags åbning af 2022-kulturugen.

Åbningen blev en strålende oplevelse i den forstand, at det øsregnede det meste af tiden, mens kulturugen blev officielt åbnet på Skippertorvet i Nexø, hvor Aura Dione og band også gav en kort koncert.

Mikkel Bach-Jensen opfordrede publikum til at købe kulturugearmbåndet og tage ud og opleve de mange kulturtilbud i den kommende uge.

Kulturugen er i år vokset til flere end 200 begivenheder inden for de ni kulturspor over hele Bornholm i løbet af 10 dage. Der sættes hver dag specielt fokus på én by eller et område. Fredag var med åbningen Nexøs dag.

Lørdag er det Østermaries dag. Her kan man blandt andet prøve at tegne croquis efter nøgenmodel, opleve madkultur i Det Levende Køkken eller komme til solocellokoncert i Østermarie Kirke.

Søndag er det Christiansøs dag med kulturoplevelser, der tager udgangspunkt i det unikke liv på Christiansø og Frederiksø.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning