Julecirkus vender helt sikkert tilbage: Det har været fantastisk

Julecirkus vender helt sikkert tilbage: Det har været fantastisk
Der var både julemand og brev til ham som en del af juleshowet. Foto: Cirkus Baldoni
NYHED | ABONNENT | 11. DEC 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
11. DEC 2023 • 15:30

Efter tre forestillinger og små 1000 solgte billetter vil Baldonis Julecirkus gerne love, at de vender tilbage til næste år.

– Det har været fantastisk. Simpelthen bare sindssygt godt, fortæller presseansvarlige hos Baldonis Julecirkus, Camilla Frimann, begejstret.

Efter tre shows på Bornholm er hun og cirkusartisterne søndag i Næstved, hvor dagens forestilling skal spilles. Der er nemlig fart på, når man er julecirkus, for der er kun et meget begrænset antal dage, der kan spilles og især weekenderne er der rift om.

Det kan derfor heller ikke komme bag på nogen, at lørdagens forestilling i Søndermarkshallen i Rønne var den bedst besøgte af de tre shows på bornholmsk jord.

– Men der var virkelig også mange i Nexø, og det var jo om torsdagen, understreger hun.

I alt gætter hun på, at de over tre dage har underholdt små 1000 tilskuere på lokationerne i Svaneke, Nexø og Rønne, og det er et ganske pænt tal, når det er første gang, de gæster kommunen med juleshowet, og det derfor ikke er en del af bornholmernes juletraditioner.

– Vi besluttede at tage nogle dage væk på Sjælland for så at kunne tage en tur til Bornholm. Vi har ikke så mange måneder at gøre med, så man må vælge, hvor man vil bruge dagene.

Derfor tog hele truppen altså til Bornholm, hvor de havde lejet en stor gård, der fungerede som residens, mens de i løbet af dagene stillede op, spillede forestillinger og pillede ned. Den måde at turnere på kan bestemt anbefales, fortæller Camilla Frimann.

– Det var simpelthen så hyggeligt, og der var så meget sne. Vores artister som ikke har været på Bornholm før kom en tur ud og kigge lidt på Svaneke, og det fungerede rigtig godt.

Derfor kan hun også allerede nu fortælle, at årets juletur til Bornholm ikke bliver den sidste - det er faktisk planen, at Baldonis Julecirkus allerede vender tilbage næste år på nogenlunde samme tid - og hvis alt går planmæssigt bliver det igen med en spilledato i weekenden.

– Vi kunne rigtig godt tænke os, at vi kunne optræde på Nordbornholm, for det bliver måske lige tæt nok på hinanden med forestillinger i Svaneke og Nexø. Men det er svært at få fat i en hal, fortæller hun ærgerligt.

Også Aakirkeby har de haft kig på som en mulig cirkusdestination - men til hendes ærgrelse har det heller ikke her været muligt at få lov til at leje hallen i perioden.

– Vi har forsøgt og forsøgt og forsøgt, men de har vel et eller andet vigtigt i hallen på det tidspunkt, vi har spurgt på, så det er der ikke noget at gøre ved.

Hun fortæller, at man allerede nu kan glæde sig til at Baldonis juletrup vender tilbage med et splinternyt show med masser af julerier.