Jazzfestival klar med de første navne

Jazzfestival klar med de første navne
Astrid Engberg er et dansk scoop, mener formanden for Østersøjazz. Pressefoto
NOTITS | ABONNENT | 1. JUN 2023 • 15:22
NOTITS | ABONNENT
1. JUN 2023 • 15:22

De første navne er netop offentliggjort til årets Østersøjazz, som vender tilbage i Nexø første weekend i august.

Det kommer ikke til at gå stille for sig ved den 27. udgave af festivalen – det først kuld navne har nemlig det til fælles, at de har evnen til at skabe en fest.

Øverst på plakaten kan bornholmerne glæde sig til en sveddryppende soul-fest fra københavnske D/troit, bevidsthedsudvidende hybrider af jazz, elektronisk og anatolisk rock fra kvintetten Kalaha, stor-swingende junglejazz og boogaloo fra Jan Harbeck Live Jive Jungle og en sofistiskeret chanteuse på dansegulvet i skikkelse af Alice Carreri & The Sidecar Trio.

Tuesday Night Brass Band byder op til folkefest á la New Orleans med en musikalsk street parade gennem Nexøs gader, stræder og havn, mens The Orgelheimers tænder op under både årets efterfest og Nexø Torv med deres eksplosive rhythm & blues og surf rock.

Det oplyser Østersøjazz Festival i en pressemeddelelse.

– Vi har virkelig lagt os i selen for at booke nogle navne, der ved, hvordan man får publikum med. Jeg er sikker på, at alle, der lægger vejen forbi Nexø Torv, kommer til at få en kæmpe fest, udtaler formand for Østersøjazz Festival, Michael Charles Gaunt.

Undervejs bliver der også plads til mere eftertænksomme stunder blandt andet fra duoen Svaneborg Kardyb – samt sanger, musiker og producer Astrid Engberg.

– Med Svaneborg Kardyb og Astrid Engberg har vi sikret os to af tidens mest interessante og toneangivende navne på den yngre danske jazzscene. Vi er meget stolte af de bookinger, og der er ingen tvivl om, at Østersøjazz Festival med årets program for alvor skriver sig ind på det danske jazz festival-landkort, siger Michael Charles Gaunt.

Jazzfestivalen er gratis for publikum og finder sted 3.-6. august.