Golden Island: Vi skal have festivalstemningen tilbage

Golden Island: Vi skal have festivalstemningen tilbage
Tobias Krähmer og Annika Holst fra Dance Vibration står i spidsen for de mange frivillige, der arrangerer Golden Island Festival på landsstævnestadion i udkanten af Rønne. Foto: Jacob Jepsen
BEGIVENHED | RØNNE | ABONNENT | 15. JUL 2021 • 05:39
Holger Larsen
Journalist
BEGIVENHED | RØNNE | ABONNENT
15. JUL 2021 • 05:39

– Vi får kærligheden og festivalstemningen tilbage. Den har mange savnet, siger Tobias Krähmer, formand for foreningen Dance Vibration.

Han står tirsdag eftermiddag sammen med foreningens næstformand, Annika Holst, på landsstævnestadions vold og følger forberedelserne til Golden Island Festival fredag og lørdag. Neden for på plænen, som i 2002 lagde græs til landsstævnet, er Skandinavisk Tivoli Park i gang med at stille op, og det samme er nogle af Dance Vibrations frivillige hjælpere.

– Vi har 27 faste frivillige i foreningen, og derudover har vi søgt flere frivillige til netop dette arrangement, og vi kommer nok til at bruge omkring 100 frivillige, fortæller Annika Holst.

Den store joker

De fysiske forberedelser til musikfestivalen på det store stadionområde har været i gang siden i torsdags, men planlægningen har været i gang i længere tid med coronarestriktionerne som den store joker.

 

De unge skal også have lov.
De har været spærret inde

 

Siden foreningen besluttede, at der skulle holdes en festival, har planerne ændret sig flere gange. Man startede således med en idé om at skulle etablere 10 sektioner, hvor der måtte være 200 personer i hver.

Festivallen kunne med de restriktioner, som har været gældende fra den 1. juli, lukke 5.000 mennesker ind – i fem sektioner med 1.000 mennesker i hver.

Men det skulle i så fald kun være i et forsøg på at tjene så mange penge som muligt, mener Tobias Krähmer. Foreningen har i stedet opgivet alt det med sektioner og satser på at give gæsterne den bedst mulige festivaloplevelse. Derfor bliver der kun lukket 1.000 gæster ind på festivalpladsen per dag.

Dermed undgår man også besværet med, at hver sektion skal have egen indgang og egne toiletter.

– Vi har kun fået ros for, at vi har fjernet sektionerne, siger Tobias Krähmer.

Fri bevægelighed

Med en opsætning uden sektioner vil man fjerne gæsternes følelse af at være buret inde, og den eneste restriktion er kravet om coronapas (eller negativ test), som skal fremvises i indgangen sammen med billetten og id. Og så er der ellers fri bevægelighed inde på festivalpladsen.

Alle gæster kommer ind ad grusvejen fra Torneværksvej, mens Porcelænsvej holdes fri som redningsvej.

Dance Vibration ønsker ikke at oplyse tal for, hvor mange billetter, der er solgt. Men man er godt tilfredse indtil videre. Festivallen har hidtil været for 18+, men da en fri festivalplads byder på flere muligheder, har arrangørerne åbnet for et begrænset antal billigere ungdomsbilletter til de 16-17 årige.

– De unge skal også have lov. De har været spærret inde, og der har været alt for lidt fokus på kulturlivet under pandemien, mener Tobias Krähmer.

Elektronisk musik

– Vi er en frivillig forening, som ikke skal tjene penge. Bliver der overskud, bruger vi det til at investere i nye arrangementer, siger Dance Vibrations formand.

– Vi etablerede foreningen for tre år siden, fordi Rønne manglede noget, hvor man i andre byer har byfester eller havnefester. Der er aktiviteter på Store Torv om sommeren, men det er mest for et ældre publikum. Der mangler noget til mellemgruppen. Vi booker noget musik, som andre på Bornholm ikke gør. Vi får på den måde Bornholm "på landkortet", og vi oplever, at upcomingartister fra hele landet skriver til os for at komme herover og spille, siger Tobias Krähmer.

Golden Island er en elektronisk musikfestival, hvor man kan opleve i alt 18 artister. De fem hovednavne er Browbots, DJ Aligator, Kongsted, Italo Brothers og Kato.

Festivalpladsen åbner klokken 13 og lukker klokken 02 både fredag og lørdag.

 

 

Festivalpladsen på det tidligere landsstævnestadion er ved at tage form – og her drømmer man i Dance Vibration om at holde mange store festivaler i fremtiden. Foto: Jacob Jepsen

1.700

En af de meget synlige opgaver, som de frivillige ved Golden Island Bornholm har været i gang med, har været opsætningen af et hegn omkring landsstævnestadion.

Der er opstillet 1.700 meter hegn, oplyser Annika Holst, næstformand for Dance Vibration, som arrangerer festivalen.