Fra Polen til Bornholm

Fra Polen til Bornholm
BookBike DK-PL i mål i Rønne med borgmester Jacob Trøst og initiativtagere Józefina Jarmuzewska og Jacob Dammas. Eget foto
NOTITS | 17. SEP 2023 • 18:36
NOTITS
17. SEP 2023 • 18:36

Efter en tur til Polen nåede bogcyklen lørdag retur til Bornholm, hvor rejsen begyndte i Nyker en uge forinden.

Lørdag nåede ladcyklen "BookBike DK-PL" i mål på Store Torv i Rønne.

Læsset med danske og polske bøger, som findes oversat til begge sprog, har danske Jacob Dammas og polske Józefina Jarmuzewska kørt rundt på den over 70 kg tunge specialdesignede Christiania cykel i ni dage på landevejene på Bornholm og ved den nordvestilige kyst i Polen. Formålet med initiativet er at forbinde mennesker og steder i Østersøregionen via cykling og bøger og dermed præsentere dansk-polsk litteratur på tværs af grænserne på en ny, mobil måde, skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse.

Bogcyklen startede den 8. september i Nyker foran Christinia Bikes-fabrikken, og undervejs har de afholdt det, de selv kalder 'kulturelle stoppesteder' i Aakirkeby, Nexø, Svaneke, Swinoujscie i Polen og Rønne i form af forfattermøder, litterær koncert, oplæsning og præsentation af bøgerne for publikum. Lørdag sluttede de så foran William Dam boghandel, hvor borgmester Jacob Trøst fik overdraget en bog fra den anden side af Østersøen.


BookBike DK-PL på vej over Østersøen med Unity Line. Eget foto