En Triumph af et træf: Vi bliver samlet på grund af én ting

En Triumph af et træf: Vi bliver samlet på grund af én ting
En tur ned i Stubbeløkken stenbrud var en af de store oplevelser under Englænderklubben Bornholms træf. Det er normalt ikke en mulighed, men der var en, der kendte en anden, og så opstod muligheden. Foto: Ejvind Nielsen
NYHED | NYLARS | ABONNENT | 3. JUL 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | NYLARS | ABONNENT
3. JUL 2022 • 15:30

Englænderklubben Bornholm har holdt sit årlige træf, og det var en succes, fortæller formanden. Og turen til nordlandet blev ikke droppet.


En motorcykel er ikke bare en motorcykel. I hvert fald ikke, hvis man spørger folk, der kører motorcykel. Sådan en er Ejvind Nielsen. Han er formand for Englænderklubben Bornholm, som lige har holdt sit årlige træf på Lejrpladsen Baunehøj i Nylars.

Årets træf var det 30. i rækken, og de 60 deltagere fra Danmark og Sverige fik kørt en masse motorcykel i de tre dage, træffet varede. Der var også tid til socialt samvær på lejrpladsen, og så kan man ikke ønske sig meget mere, når man er til træf med ligesindede.

– Det der er sjovt, det er den fælles interesse. Det er alle mulige mærkelige mennesker, som bliver samlet på grund af én ting, siger Ejvind Nielsen, mens Englænderklubben pakker sammen søndag.

Han mødte selv en fra Herlev, som hans tømrerfirma lavede en tilbygning for i 2006.

– Så kigger man lige en ekstra gang. Det er et tilfælde, men det er sjovt, fortæller han.

Et modent publikum

Som navnet på klubben antyder, er den fælles interesse engelske motorcykler. Oprindeligt skulle cyklerne være produceret i England, men så firkantede er reglerne ikke længere.

– Det er oprindeligt engelske motorcykler alle sammen, men nu bliver de bare produceret lidt forskellige steder i verden, og det har vi en evne til at lukke øjnene for. De nye er primært Triumph, det er næsten de eneste, der laver nye. Men der er rigtig mange af de gamle, og der er alt muligt, siger Ejvind Nielsen.


Ifølge formand Ejvind Nielsen er det stilen, der gør engelske motorcykler til noget specielt. I dag produceres de i mange forskellige lande, men de stammer alle sammen fra England oprindeligt. Foto: Ejvind Nielsen

Han kører selv på Triumph. Hvorfor?

– Det gjorde jeg, dengang jeg var 18 år, og der er ingen grund til at ændre på noget, der fungerer, lyder forklaringen.

Dermed afslører han også, at han ikke er 18 år længere. I det hele taget er det så som så med unge medlemmer. Tidendes journalist får ligefrem at vide, at han ville være ung, selvom han er i sidste halvdel af 40'erne.

– Vi snakker ofte om, hvad vi kan gøre for at forny besætningen, for det passer sindssygt dårligt med børn og spisetider og sengetider. Der er intet, der passer med at køre motorcykel, når man har børn. Til gengæld har alle de 60-årige tiden til det. Dem, der er gået på pension, er på vej, eller hvor børnene er flyttet hjemmefra. Man træder ikke nogen over tæerne ved at sige, at det er et modent publikum, fortæller Ejvind Nielsen.

Se på klipper

Lørdag kom Bornholms Motor Veteraner på besøg, og det var en kæmpe oplevelse med en masse flotte motorcykler og biler at se på, fortæller formanden for Englænderklubben Bornholm.

– Det var lidt sjovt at have motorveteranerne med, for der er det hele gammelt. Det er alt, hvad der findes fra dengang. Det er danske Nimbus og Ariel og gamle Norton, og jeg ved ikke hvad, siger han.

De to klubber var på fællestur, hvor de startede med at køre ned i Stubbeløkken stenbrud, hvilket var en ganske speciel oplevelse.

– Det er ikke noget, man får lov til længere. Det var en eller anden, der kendte en eller anden, og så fik vi lov til det. I gamle dage var der turistbusser og alt muligt dernede, men det gider de ikke mere. Men det er sjovt at køre ned, fortæller Ejvind Nielsen.

Forud for årets træf havde Englænderklubben Bornholm talt om at lave om på en af de faste traditioner. Den årlige tur til Nordbornholm skulle droppes til fordel for en tur til Dueodde og Pedersker.

– Det skulle den ikke, sagde vores gæster fra Sjælland. De skulle bare op og se på klipper. Vi andre er så vant til det, men det er de ikke, fortæller formanden, som er godt tilfreds med årets træf på Lejrpladsen Baunehøj, der har stillet både telt og fryserum til rådighed.

– Det er genialt, for vi er ikke helt unge længere, så jo nemmere man kan komme om ved ting desto bedre. Vi behøver ikke at få en hel måned til at gå med at rigge til og så knokle med at få det væk bagefter. Det er fint, hvis vi kan klare det på en søndag formiddag.