Det er egentlig sjovt, at Bornholm er kendt for det med at røge fisk, da det var skotske fiskere, der i første omgang bragte teknikken til Christiansø. Her kan man bare se, hvad fødevarebranding 1.0 gjorde for øen.
Nu er Bornholm også kendt for et væld af andre fødevarer og har i mange år været kendt som Danmarks gourmetø nummer et. De seneste år er der andre regioner, der haler ind på os. Eksempelvis kan Sydfyn en hel del, men også roelandet på den anden side af Østersøen, stikker hovedet ind på gourmetscenen. Det kan de nok især takke Claus Meyer for.
Men hvis vi nu prøver at slå et slag for den røgede ørred, så er jeg sikker på, at vi vinder terræn igen – hold nu op, hvor smager det godt.
Jeg plejer at tage min ørredfilet og drysse den med salt og sukker. Herefter tager jeg en masse krydderurter og klemmer dem lidt, så smagen rigtigt kan komme ud af dem og lægger dem på fisken. Husk at skylle urterne for jord først.
Når urterne er på, skal fisken ligge nogle timer i køleskabet. Det bedste vil være natten over.