De mødtes, de sang – og de vil mødes og synge igen

NOTITS | ABONNENT | 26. JAN 2023 • 19:11
NOTITS | ABONNENT
26. JAN 2023 • 19:11

"We'll meet again, don't know where, don't know when ..." sang 125 velsyngende publikummere med på den sidste sang i Månedens Musik i Ældre Sagens regi på Rønne Bibliotek den 25. januar.

Det oplyser Margrit Skott, som er tovholder på arrangementerne, i en pressemeddelelse og fortsætter:

Under det sidste omkvæd bragede applausen løs, og så snart, musikken var forbi, rejste publikum sig som med én krop.

Publikum fik en god omgang "blandede bolsjer" med Bornholms Musikforsyning, som består af Signe Koefoed (vokal), Carsten Lund (piano), Henrik Jespersen (altsax), Benny Roger Alinius (elbas) og Lars Larsen (trommer og røverhistorier).

Det var et meget spændende og varieret program. Orkestret begyndte med "All of Me", som lød en anelse for højt, men der blev skruet ned, så musikken kunne fylde publikum med masser af vellyd. Der blev vippet med foden og svinget med kroppen, og publikum havde det helt store smil på.

Der var først fem numre, inden publikum sang med, hjulpet af tekst på overhead. Et af de fem numre var en vidunderlig udgave af "Autumn Leaves". Lars Larsen kunne fortælle, at sangen er indspillet i 1.550 forskellige udgaver, og her var der så endnu én.

Publikum kunne derefter synge med på "Lillemor" og på "Hun misted' den en nat på d'Angleterre". Hvad hun mistede kom nu som en overraskelse – i hvert fald for undertegnede. Der var også nogle af de mest elskede Kaj Norman Andersen sange, som "Pige træd varsomt", "Alle går rundt og forelsker sig" og "Musens sang". Ren nostalgi.

Bornholms Musikforsyning er et meget humørfuldt og velspillende orkester. Carsten Lund, som er en fremragende pianist, styrede løjerne musikalsk. Henrik Jespersen er en fantastisk saxofonist og spillede både obligatstemme og mange dejlige soli, bassen var en nydelse, når han sådan lige kunne finde sine noder, Lars Larsen er en glimrende og munter trommespiller, og Signe er en habil sanger.

I orkestrets udgave af "One Note Samba" fik vi en meget flot og rytmisk instrumental fortolkning. Så der var feinsmeckeri til de lidt mere kræsne og højtelskede, klassiske numre til alle. Vi vil nok mødes igen, men vi ved ikke "when".

Igen en dejlig eftermiddag med Månedens Musik.