– Helt bestemt og enig. Da vi tog beslutningen om at ryste posen, der kigger hinanden i øjnene – Bornholm er det bare noget af en sommerflirt? Skal vi hellere tage tilbage til Vestsjælland, hvor vi reelt kommer fra, eller til Lolland, hvor det er billigere at købe ejendom?
– Men vi synes bare, at Bornholm smagte af mere, og der var også gang i noget. Vi talte også om, at det måske kunne læne os op ad det, som var i gang i forhold til madkultur. Ja, det har været nemt at finde legekammerater, siger Mads.
Hvem leger I med?
– For eksempel, så kunne det være i regi af Gourmet Bornholm, ellers finder vi også nogen, vores produkt passer godt sammen med. Så det er blandt andet Small Batch, hvor Johnny har lavet en rigtig god pale ale med vores havtorn. De er også de gode gin-folk, som Henrik Nerst og Marin Kofoed, der bruger vores bær i deres produktioner. Så lærer vi om, hvordan vores havtorn kan kombineres med deres, plus at de kan fortælle om vores produkter, vi om deres – det går ligesom op i en højere enhed.
– Vi oplever også, at turister og gæster, der kommer, synes det er meget fedt at få nogle lokale staldtips om, hvad man ellers skal opleve. Så når de får serveret en kiks med ost fra mejeriet, kan det enten være nede fra Bager Dam eller Bager Mortensen og så med vores havtorn på toppen, siger Mads.
– De får jo historien og bliver præsenteret for noget unikt. Det gør bare, at man får flere oplevelser ud af de produkter, som er til rådighed på Bornholm, og det kan jeg godt lide. Jeg oplever også, at de fleste gæster synes, det er meget fedt, siger Mads.