2.G'er må opgive udveksling i Ungarn – tager til Norge i stedet

2.G'er må opgive udveksling i Ungarn – tager til Norge i stedet
Kirstine Jørgensen møder unge fra det meste af Europa, når hun deltager i Lions Clubs udvekslingsprogram i sommer. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 27. JUN 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JUN 2022 • 10:30

Lions Club i Rønne sender Kirstine Jørgensen tre uger på udveksling i Norge. Egentlig skulle hun have været til Ungarn, men det sætter krigen i Ukraine en stopper for. Samtidig kommer en ung ungarer til Rønne.

 

Ruslands invasion af Ukraine har mange følger. For bornholmske Kirstine Jørgensen betyder det, at hun i juli skal på udveksling i Norge i stedet for i Ungarn. Det er Lions Club Rønne, der sender 2.G-eleven fra Campus Bornholm tre uger til Norge for at skabe forståelse befolkning, lande og kontinenter imellem.

– Oprindelig skulle Kirstine have været til Ungarn, men på grund af krigen i Ukraine, og Ungarns tætte beliggenhed til dette land, er det af sikkerhedsmæssige årsager besluttet ikke at gennemføre ungdomslejre der i 2022, fortæller Torben Hedemann Petersen i en pressemeddelelse. Han er formand for Youth Camps and Exchange i Lions Club Rønne.

Besøg fra Ungarn

Kirstine Jørgensen skal opholde sig i en uge hos en lokal norsk værtsfamilie. Derefter skal hun sammen med unge fra det meste af Europa deltage i en 14 dages lejr, hvor de kommer til at deltage i mange forskellige aktiviteter, samvær og sightseeing.

Derudover skal de unge dele egen kultur med andre, bygge venskaber, skabe forståelse og ikke mindst lære om lokale forhold og skikke. Udvekslingen sker som led i Lions Clubs verdensomspændende ungdomsprogram Youth Camps and Exchange.

I samme periode modtager Lions Club Rønne Nikolett Poncsak, en ung kvinde fra Ungarn. Hun skal bo en uge hos Lonni og Torben Hedemann Petersen, deltage i familiens daglige gøremål samt selvfølgelig opleve Bornholm.

Derefter rejser Nikolett Poncsak til Lions Club-ungdomslejr i Silkeborg i to uger, før hun returnerer til sit hjemland.


Nikolett Poncsak kommer en uge til Rønne, hvor hun skal bo hos Lonni og Torben Hedemann Petersen. Han er formand for Lions Clubs udvekslingsprogram i den lokale klub i Rønne. Privatfoto

 

Midler fra julelotteri

Torben Hedemann Petersen fortæller, at Kirstine Jørgensen er udvalgt til denne rejse blandt ansøgere fra Campus Bornholm.

– I Lions Club er vi glade for, at Campus Bornholm har sagt ja tak til at medvirke til, at vi kan sende en ung bornholmer afsted til denne spændende oplevelse, siger han.

Lions Club Rønne betaler for Kirstine Jørgensens rejse og ophold i Norge. Midlerne kommer fra Lions Club Bornholms Julelotteri 2021. Lotteriets formål er at give støtte til lokale aktiviteter på Bornholm.

– Og hvad er bedre end at give en ung bornholmer muligheden for at skabe gode internationale kontakter? spørger Torben Hedemann Petersen retorisk.