Politiet øger tilstedeværelse på Øresundsbroen

Politiet øger tilstedeværelse på Øresundsbroen
Arkivfoto: Peter Brinch/Øresundsbron
NYHED | 5. OKT 2024 • 15:16
NYHED
5. OKT 2024 • 15:16

Flere biler, tog og færger, der ankommer fra Sverige til Danmark, vil blive kontrolleret af dansk politi i den kommende tid, oplyser Rigspolitiet.

Efter at have været i dialog med en række politikredse og PET har Rigspolitiet lørdag besluttet at styrke indsatsen ved og omkring de danske grænser.

Den styrkede indsats vil blandt andet berøre Københavns Politi, der vil være endnu mere til stede på blandt andet Øresundsbroen, ligesom flere biler, tog og færger, der ankommer fra Sverige, vil blive kontrolleret i den kommende tid, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Beslutningen sker på baggrund af det, Rigspolitiet omtaler som de seneste dages hændelser i København og Stockholm.

"Den seneste udvikling bekræfter desværre, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Vi følger den nuværende situation tæt, vurderer betydningen for det samlede trusselsbillede og iværksætter løbende de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger", siger chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Peter Ekebjærg i pressemeddelelsen.

Den styrkede politiindsats har fokus på at forebygge og forhindre personfarlig kriminalitet og vil blive gennemført ved stikprøvevis kontrol af køretøjer og indrejsende på grænserne mod Sverige og Tyskland, oplyser Rigspolitiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil samtidig have et tilsvarende forstærket fokus som led i den nuværende midlertidige grænsekontrol mod Tyskland.

Der er tale om en midlertidig indsats, bemærker Rigspolitiet slutteligt i pressemeddelelsen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT