Hærværk og smadrede flasker: Boldklub er træt af unges nattefester

Hærværk og smadrede flasker: Boldklub er træt af unges nattefester
Det er i nærheden af Nexø Boldklub, at der er lavet hærværk. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | NEXØ | 17. MAR 2023 • 17:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | NEXØ
17. MAR 2023 • 17:30

Nexø Boldklub er træt af at skulle rydde op efter unges fester.

– Kære forældre til unge på Bornholm. Ved I hvad jeres “børn” laver fredag og lørdag aften?

Sådan spørger bestyrelsen i Nexø Boldklub i et opslag på facebook.

Baggrunden for opslaget er, at flere unge mennesker er begyndt at opholde sig og feste lidt rigeligt ved Nexø Boldklub i løbet af de seneste fem-seks weekender. Klubbens indtryk er, at det ikke nødvendigvis er klubbens medlemmer, men at der kommer unge, som ikke kun bor i Nexø og omegn.

– Desværre så har festerne udviklet sig til meget mangelfuld oprydning, smadrede flasker, cigaretskodder, nikotinposer og alt andet skrald, som ligger og flyder. Ydermere er der begået hærværk, fortæller bestyrelsen, som oplyser, at frivillige efterfølgende har stået for at skulle rydde op og udbedre skaderne.

For at få stoppet problemerne, vil området fremover blive videoovervåget, og derudover er politi og gadeplan blevet inddraget.

– Det er deres erfaring, at disse “fester” ikke altid afvikles i et omfang, de unge selv kan overskue, fortæller bestyrelsen, som kommer med en bøn til de unges forældre.

– Da vi formoder, at alle forældre har en interesse i, at deres “børn” ikke kommer galt afsted, så opfordrer vi til, at I taler med dem om, hvor de befinder sig, hvordan de opfører sig, når de ikke er derhjemme, og hvem de omgås.

– Ved fælles hjælp kan vi forhåbentlig hjælpe de unge mennesker i deres “udforskning af livet”, uden at de skal bringes i uheldige situationer, afslutter bestyrelsen i Nexø Boldklub opslaget på facebook.