USA bekræfter fortsat støtte til Israel efter landoffensiv

1. OKT 2024 • 05:18UDLAND

Forsvarsministrene fra USA og Israel er enige om nødvendigheden af en israelsk landoffensiv i Libanon.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, har natten til tirsdag talt med den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant.

Det skriver det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i en udtalelse på dets hjemmeside.

Udmeldingen kommer, efter at Israels militær natten til tirsdag dansk tid meddelte, at det har iværksat angreb mod Libanon på landjorden.

I udtalelsen fremgår det, at de to forsvarsministre er blevet enige om, at det er nødvendigt, at Israel kan forhindre Hizbollah i at udføre angreb i det nordlige Israel i stil med det, der skete 7. oktober.

- Forsvarsminister Austin genbekræftede, at USA støtter Israels ret til at forsvare sig selv mod Iran, libanesiske Hizbollah, Hamas, houthierne og andre terrororganisationer støttet af Iran.

- De (ministrene, red.) er enige om, at det er nødvendigt at ødelægge infrastruktur, der benyttes til angreb, langs grænsen for at sikre, at den libanesiske Hizbollah-bevægelse ikke kan udføre angreb i stil med det den 7. oktober mod Israels nordlige områder, lyder det i udtalelsen.

Lloyd Austin bekræfter, at det i sidste ende er nødvendigt at finde en diplomatisk løsning, så civile kan vende sikkert hjem på begge sider af grænsen.

Austin og Gallant diskuterede vigtigheden af i sidste ende at bevæge sig væk fra militære operationer og løse konflikten diplomatisk for "så hurtigt som muligt at sikre sikkerhed og stabilitet".

Austin gør det også klart, at USA er godt positioneret til at beskytte amerikanske soldater, partnere og allierede mod trusler fra Iran-støttede terrororganisationer og er fast besluttet på at forhindre enhver aktør i at udnytte de voksende spændinger.

De to forsvarsministre har diskuteret de alvorlige konsekvenser, som det vil få for Iran, hvis det vælger at igangsætte et direkte militært angreb mod Israel.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT