September sætter rekord i salget af elbiler

1. OKT 2024 • 08:33ERHVERV/POLITIK

Der blev solgt mere end 8901 elbiler i september, hvilket udgør en andel på 57 procent af det samlede bilsalg.

Antallet af indregistrerede elbiler nåede i september det højeste niveau nogensinde i Danmark.

Mere end 8901 nyregistrerede elbiler rullede i september ud på de danske veje, hvilket er rekord. Det skriver bilimportørernes brancheforening, Mobility Denmark, tirsdag.

Andelen af elbiler udgjorde 57 procent af bilsalget i september, hvor der i alt blev solgt 15.567 personbiler i Danmark.

Fremgangen for de eldrevne biler kan også aflæses for bilsalget for hele tredje kvartal, hvor der blev indregistreret 39.935 nye biler. Heraf var 21.882 af dem elbiler.

I alle kvartalets måneder har salget af elbiler udgjort mere end 50 procent. Det er første gang, at det er sket.

Fremgangen for elbiler skyldes gunstige beskatningsregler samt et større udbud af eldrevne bilmodeller, mener Mads Rørvig, der er administrerende direktør i Mobility Denmark.

- Elbilsalget har nået en helt særlig position i Danmark, og el er nu vores mest foretrukne drivmiddel, når vi vælger ny bil.

- Ud over et godt modeludbud fra bilproducenterne, er det i særlig grad de danske skatteregler, der er hovedårsag til den voldsomme udvikling, siger Mads Rørvig i en pressemeddelelse fra Mobility Denmark.

For et år siden - i tredje kvartal 2023 - blev der solgt 14.645 elbiler sammenlignet med 21.882 elbiler i tredje kvartal i år. Dermed er væksten på omkring 50 procent.

Samtidig er antallet af offentlige ladepunkter det seneste år steget med mere 11.000, så der ved udgangen af august var 25.598 ladepunkter rundt omkring i Danmark.

Brian Friis Helmer, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, konstaterer i en kommentar, at der er drøn på markedet for elbiler.

- Det er i sandhed gået stærkt for elbilerne, og særligt det seneste år er der sket store ryk.

- Mere end hver 10. personbil er i dag en elbil, og i den kommende tid vil vi nå 300.000 elbiler, mens antallet af offentlige ladepunkter for nylig rundede 25.000, skriver han.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT