Israelske luftangreb rammer i det sydlige Beirut

30. SEP 2024 • 23:52UDLAND

Mindst seks luftangreb har ramt det sydlige Beirut. Kort tid før opfordrede Israels militær til evakuering.

Mindst seks israelske luftangreb har sent mandag aften ramt i det sydlige Beirut. Det siger en unavngiven sikkerhedskilde ifølge AFP.

Tilmed har øjenvidner fra nyhedsbureauet Reuters set store lysglimt og hørt høje brag fra nabolaget.

Det drejer sig om området Dahieh, skriver den amerikanske avis The New York Times, som har journalister i Beirut.

En time forinden opfordrede det israelske militær (IDF) borgere i tre områder i det sydlige Beirut til at evakuere forud for et forventeligt angreb mod angivelige Hizbollah-mål.

- I befinder jer tæt på interesser og faciliteter, som tilhører terrorgruppen Hizbollah, og derfor vil IDF handle mod dem med stor kraft, sagde talsperson for militæret Avichay Adraee i en video på det sociale medie X.

Kort tid efter delte Adraee endnu en opdatering på X. Her skrev han, at "vi (IDF, red.) vil meget snart angribe disse faciliteter".

Sammen med opslaget er der vedhæftet tre billeder af Beirut set ovenfra med røde mål på.

Mange libanesere er flygtet fra området de seneste dage, efter at antallet af israelske luftangreb er vokset. Dog har byens tilflugtssteder været fulde, og derfor har nogen måttet sove på gaden.

Flere familier har fortalt til Reuters, at det har været svært at finde taxaer, som kunne køre dem ud af området hurtigt nok.

Frygten for en landoffensiv er taget til mandag, alt i mens libanesiske soldater har trukket sig fra grænsen til Israel og en unavngiven amerikansk embedsmand har sagt, at israelske soldater så ud til at være klar til at gå ind i Libanon.

Libanons sundhedsministerium siger, at 95 mennesker er blevet dræbt og 172 såret på tværs af landet i løbet af mandagen.

Søndag angreb Israel også ind i Beirut, hvor det blandt andet dræbte tre ledere af Fronten til Palæstinas Befrielse (PFLP), en militant palæstinensisk gruppe. Angrebet ramte den øverste etage i en lejlighedsbygning, har øjenvidner oplyst.

Tilmed blev Hamas' leder i Libanon, Fateh Sherif Abu el-Amin, dræbt i et israelsk angreb i det sydlige Libanon.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

30. SEP 2024 • 21:53UDLAND
Georgia skrotter stram abortlov
FÅ ABONNEMENT