Thomas Helmig udgiver sange om sønnen Hugo

1. OKT 2024 • 08:52INDLAND/KRIMINAL

Over syv sange sætter Thomas Helmig ord på tab, sorg og savn efter sønnen Hugo Helmigs død.

Musikeren Thomas Helmig skrev i månederne efter sin søn Hugo Helmigs død i november 2022 en række sange.

De bliver nu udgivet på albummet "Sortedam", der er opkaldt efter Hugo Helmigs sidste bopæl i København og refererer til det samvær, far og søn havde sammen der.

Det oplyser Thomas Helmig i en pressemeddelelse og i en besked delt på sin officielle Facebook-side.

Sangene, der bærer titler som "Lyset flakker", "Hugos vuggevise" og "Alt det", bliver udgivet på pladen "Sortedam" den 25. oktober.

Det er op til toåret for Hugo Helmigs død i november 2022, hvor den unge mand, der også udmærkede sig inden for musik, gik bort i en alder af blot 24 år.

Hugo Helmig udgav sin debutsingle "Please Don't Lie" i 2017 og slog sit eget navn fast. Sangen var ifølge Jyllands-Posten det største danske radiohit i 2017, og nummeret var også på Hugo Helmigs anmelderroste debutplade, "Juvenile", fra 2019.

Men blot to år efter måtte Hugo Helmig trække stikket på sin musikkarriere. Han var kommet ud af et misbrug, men indre dæmoner, angst og paranoia, formørkede hans sind.

Aftenen inden sin død var Hugo Helmig dog fuld af håb, drømme og planer for fremtiden, skrev hans far, Thomas Helmig, i et opslag på Instagram.

- Jeg var hos dig hele natten, og mens du sov, gav dit lille hjerte op. Og nu er du så pludselig ikke "her" længere, men lever videre et sted "dybt inde i mit hjerte", hvor jeg vil bære dig med ømhed, stolthed og betingelsesløs kærlighed resten af mit liv.

Familien informerede offentligheden om dødsfaldet efter Hugo Helmigs begravelse.

- Hugo ville gerne have været hos os, og han havde mangle planer og håb for fremtiden. Hans liv og virke som musiker lever videre i de mennesker, der kendte ham og kendte til ham, skrev familien Helmig i en erklæring delt på Facebook.

Fire måneder efter Hugo Helmigs død var Thomas Helmig tilbage på scenen og gav i Royal Arena i København en koncert, der af anmelderne blev kaldt for en hyldest til livet.

Thomas Helmig mindedes sin søn fra scenen.

- Jeg vil ikke fortælle jer, hvor meget jeg savner Hugo, og hvor stor en sorg det er for mig og min familie. Det kan ikke beskrives. Men Hugo er her indeni. Han er lyslevende inde i mig, sagde Thomas Helmig ifølge anmelderne.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT