UM: Støtte er ikke gået til sanktionerede organisationer

18. JUN 2024 • 23:27UDLAND

Udenrigsministeriet vil dog skærpe aftalegrundlaget for støtten til Det Danske Hus i Palæstina i Ramallah.

Dansk bistand til de palæstinensiske områder er hverken direkte eller indirekte gået til personer eller organisationer, som er på EU's og FN's sanktionslister.

Det fastslår gennemgang af det danske landeprogram til Palæstina, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Udenrigsministeriet vil dog skærpe aftalegrundlaget for støtten til Det Danske Hus i Palæstina (DHIP).

Det skal konkret ske med en anti-terrorbestemmelse, lyder det i pressemeddelelsen.

- Konkret skal aftalerne mellem DHIP og dets lokale implementerende partnere opdateres med en anti-terrorbestemmelse, der inkluderer en reference til EU's sanktionsregime. Det har Udenrigsministeriet meddelt DHIP, står der i meddelelsen.

DHIP holder til i Ramallah på den besatte Vestbred.

Udenrigsministeriets landeprogram forlænges til udgangen af 2026 med fokus på indsatser på Vestbredden. Det sker for at give partnere mulighed for at levere i "en ny og vanskelig kontekst", oplyser Udenrigsministeriet.

Samlet er der afsat 450 millioner kroner i udviklingshjælp fra Danmark til de palæstinensiske selvstyreområder fra 2021 til 2025.

Danmark giver i dag ikke nogen støtte direkte til Det Palæstinensiske Selvstyre. Støtten går til en række civile organisationer, som opererer i Gazastriben eller på Vestbredden.

Udviklingsstøtten til den palæstinensiske civilbefolkning blev sat på pause 10. oktober i kølvandet på Hamas-bevægelsens overraskelsesangreb på Israel, men blev senere genoptaget.

Udbetalingerne blev sat på pause, fordi den danske regering ønskede at gennemgå støtten i detaljer med det formål at sikre, at ingen danske midler går direkte til støtte af angreb på Israel.

De to militante palæstinensiske grupper Hamas og Islamisk Jihad er på EU's sanktionsliste.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT