Rusland melder to landsbyer i det østlige Ukraine erobret

24. OKT 2024 • 03:26UDLAND

Ruslands forsvarsministerium siger, at Rusland har erobret to småbyer i Donetsk. Ukraine har ikke kommenteret.

Russiske soldater har erobret de to landsbyer Serebrjanka og Mykolajivka i Donetsk-regionen i det østlige Ukraine.

Det siger det russiske forsvarsministerium onsdag ifølge Reuters.

Ukraines militær har ikke kommenteret meldingerne om, at de to landsbyer skulle være erobret af Rusland. Dog har det sagt, at der er intense kampe i områderne omkring østfronten.

Militærbloggere fra både Rusland og Ukraine beretter om voldsomme kampe ved byen Selydove, som ligger omkring 100 kilometer sydvest for Mykolajivka.

Den ukrainske generalstab siger, at dets soldater har afværget alle 12 russiske angreb, som blev udført mod området omkring Serebrjanka.

Det siger videre, at der er intense kampe i byerne på vej mod Pokrovsk, som er den næste logistisk vigtige by, som det russiske militær går efter i dets fremrykning mod vest i Donetsk-regionen.

Pokrovsk ligger omkring 19 kilometer nordvest for Selydove.

En populær ukrainsk militærblogger ved navn DeepState siger, at ukrainske soldater stod over for en svær opgave ved forsvaret af Selydove.

Videre lyder det fra militærbloggeren, at russiske styrker har den fordel, at "de har uendelige ressourcer af infanteri og udstyr", og at de derfor lægger pres fra både nord og syd.

Det har hverken været muligt for Reuters eller Ritzau uafhængigt at verificere meldingerne fra slagmarken.

Tidligere på dagen lød det fra russiske militærbloggere, at der blev kæmpet omkring Selydove og tre andre byer - Kurakhove og Hirnyk, som ligger længere sydpå, samt Toretsk, som ligger mod nordøst.

Rusland gik ind i Ukraine i februar 2022. I september avancerede russiske soldater med den største hastighed siden marts 2022, skriver Reuters.

Det på trods af, at Ukraine har taget en række byer, efter at det i august angreb den russiske Kursk-region.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT