Fredericia lider ydmygende nederlag i pinlig CL-indsats

19. SEP 2024 • 21:24SPORT

I andet forsøg fik Fredericia også en lussing i Europas fineste klubturnering, da Sporting CP kom forbi.

Håndboldherrerne fra Fredericia debuterer i denne sæson i Champions League, og efter to kampe må holdet sande, at der fortsat er langt op til den europæiske top.

Efter en lussing på ni mål i Bukarest i første kamp blev østjyderne decideret ydmyget torsdag, da Sporting CP var på dansk visit. Portugiserne kunne rejse sydpå med en sejr på hele 37-19 efter 17-8 ved pausen.

- Det gør ondt, og jeg synes, det er en pinlig indsats af holdet. Det ligner ikke holdet, jeg har sat. Vi må virkelig kigge indad, siger træner Gudmundur Gudmundsson til DR Sporten.

Helt fra start stod den på total portugisisk dominans. De to brødre Kiko og Martim Costa gjorde, som det passede dem offensivt, og i den anden ende hang intet sammen for det danske hold.

Tekniske fejl og dårlige afslutninger stod i kø i Odense, hvor Fredericia har lånt europæisk logi, da hallen i Fredericia ikke kan godkendes til Champions League. Det gav til gengæld også en del tomme sæder.

Træner Gudmundur Gudmundsson forsøgte at spille syv mod seks, men heller ikke det virkede. Tværtimod.

Sporting scorede flere gange i et tomt mål, og den rærlige indsats betød, at Fredericia var bagud 8-17 ved pausen.

Noget prekært var holdets målmand Thorsten Fries med afstand sit holds bedte, indtil han fem minutter efter pausen måtte udgå med en skade.

Den rærlige indsats fra hjemmeholdets side fortsatte efter pausen, hvor ydmygelsen blev total. Små ti minutter før tid førte Sporting 30-15.

Der skal dog lyde en cadeau til hjemmepublikum, som trods ydmygelsen på banen mobiliserede lyst til taktfast at banke klappølserne sammen, hver gang Fredericia var i angreb.

Fem minutter før tid havde nogen dog fået nok og begav sig de små 60 kilometer hjemover, mens de sidste minutter af ydmygelsen gik.

I næste runde venter endnu sværere modstand i form af Füchse Berlin med Mathias Gidsel. Men Gudmundsson frygter ikke en tilsvarende pinlig indsats.

- Det kan ikke lade sig gøre igen. Det vil jeg aldrig se. Jeg har ikke oplevet det her ofte i min karriere, og derfor er der ikke mere at sige om det, lyder det fra Gudmundsson til DR Sporten.