Rusland: USA's hjælpepakke vil føre til flere døde ukrainere

21. APR 2024 • 04:43UDLAND

Rusland kritiserer amerikansk afstemning, som landet mener vil gøre USA rigere på bekostning af Ukraine.

Rosende ord er strømmet ind fra flere vestlige allierede, efter at et flertal i Repræsentanternes Hus i USA lørdag aften ved en skelsættende afstemning har besluttet at støtte Ukraine med våben og bistand for 426 milliarder kroner.

Rusland har dog kritiseret udfaldet, som landet mener vil gøre USA rigere og føre til mere død og ødelæggelse i Ukraine.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

- Beslutningen om at yde støtte til Ukraine var forventet og forudsigelig.

- Det vil gøre USA meget rigere og ødelægge Ukraine yderligere, føre til flere dræbte ukrainere på grund af regimet i Kyiv (den ukrainske hovedstad, red.), har præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, udtalt ifølge det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

Rusland mener, at den vestlige hjælp forlænger krigen og dermed i sidste ende koster flere ukrainske liv.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har i et opslag på det sociale medie X skrevet, at han er meget taknemmelig for den amerikanske støtte.

- Tak, USA.

- Det vil forhindre, at krigen spreder sig, og det vil redde tusinder og atter tusinder af liv, skriver han på X.

Der er tale om en tværpolitisk beslutning om at hjælpe Ukraine. En fløj i Det Republikanske Parti har ellers i månedsvis blokeret for, at de amerikanske våbenleverancer til det trængte Ukraine kan genoptages.

Vedtagelsen sendes nu videre til Senatet som en del af en samlet hjælpepakke til Ukraine, Israel og Taiwan og med TikTok som et vedhæng: At den sociale tjeneste med oprindelse i Kina inden for et år skal afhændes eller forbydes helt i USA.

Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, skriver på X, at "en enorm forhindring for amerikansk hjælp til Ukraine er overkommet".

Også flere baltiske regeringsledere har hilst hjælpepakken velkommen, ligesom Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, også skriver på X, at hjælpepakken vil gøre både "Europa og Nordamerika sikrere".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU