Otte døde i russisk missilangreb i ukrainsk havneby

10. OKT 2024 • 14:29UDLAND

Otte personer - herunder en 26-årig mand - er døde i et ballistisk missilangreb fra Rusland, oplyser Ukraine.

Otte personer er døde efter et russisk ballistisk missilangreb på havneinfrastruktur i Ukraines sydlige Odessa-region onsdag.

Det oplyser regionens guvernør, Oleg Kiper, torsdag.

Angrebet ramte et civilt containerskib, der sejlede under Panamas flag, oplyser han.

- En 26-årig mand døde på hospitalet, skriver Kiper på sociale medier.

EU's talsmand for udenrigsanliggender, Peter Stano, beskriver angrebet som det seneste i en række, der har udgjort "en åbenlys krænkelse af folkeretten, som skal stoppes øjeblikkeligt", siger han.

Kiper har tidligere sagt, at angrebet på Odessa er det tredje på et civilt fartøj på fire dage.

Rusland har under hele krigen angrebet Ukraines kystregion Odessa og ramt både og kornsiloer. Kyiv kalder det for et ulovligt forsøg på at ødelægge landets eksportkapacitet.

Ukraine var én af de største korneksportører i verden før Ruslands invasion i februar 2022, men flere angreb på havne- og lagerfaciliteter har lagt en alvorlig dæmper på landets produktion.

- Rusland går direkte efter fødevareforsyningen til de mennesker, der har mest brug for det, siger Peter Stano yderligere.

- Dette angreb beviser Ruslands vilje til at fortsætte med at bruge fødevarer som våben, hvilket vil påvirke den globale fødevaresikkerhed negativt og bringe millioner af mennesker i fare.

- Det gælder ikke nødvendigvis Ukraine og Europa, men sårbare lande i Asien og Afrika, siger han.

Angrebet sker, to dage efter at et russisk missil ramte et skib under Palau-flag i havnen i Odessa og dræbte en person om bord, oplyste lokale myndigheder.

/ritzau/afp/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT