Lande advarer: Nordkorea fremmer atomprogram med cyberspionage

25. JUL 2024 • 21:49UDLAND

Hackere med støtte fra Nordkorea går meget langt for at stjæle militærhemmeligheder, siger direktør.

I en global spionageindsats har nordkoreanske hackere forsøgt at stjæle militære hemmeligheder for at støtte landets atomprogram.

Og truslen er der fortsat.

Sådan lyder det i en fælles advarsel fra USA, Storbritannien og Sydkorea torsdag.

Den gruppe, der står bag angrebene, har fået navnet Andariel og har "kompromitteret organisationer verden over for at stjæle følsom og klassificeret teknisk information og intellektuel ejendom".

Blandt målene i USA har været den amerikanske rumfartsadministration, Nasa, Randolph-luftbasen i Texas og Robins-luftbasen i Georgia. Det siger embedsmænd fra FBI og justitsministeriet til nyhedsbureauet Reuters.

Andariel er blevet identificeret som en gren af Nordkoreas efterretningstjeneste og har arbejdet for "at fremme regimets militære og nukleare ambitioner".

Det siger den britiske it-sikkerhedsmyndighed National Cyber Security Centre (NCSC).

Målene for kampagnen har især været organisationer inden for forsvar, luftfart, atomområdet og ingeniørvidenskab.

Også inden for sundheds- og energiområdet har der dog været angreb. Nogle organisationer er blevet ramt af ransomwareangreb.

I et ransomwareangreb holdes data og systemer som gidsel. De krypteres og gøres utilgængelige, og bagmændene kræver så en løsesum for at åbne dem igen.

- Den globale cyberspionageoperation, som vi i dag har afsløret, viser, hvor langt aktører sponsoreret af den nordkoreanske stat er villige til at gå for at forfølge deres militær- og atomprogrammer, siger NCSC-direktør Paul Chichester.

I en separat melding lyder det, at Andariel, som kendes under en række navne, er en "fortsat trussel mod en række sektorer verden over".

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT