Ny indendørs skibakke åbner i Shanghai under varmebølge

6. SEP 2024 • 10:39UDLAND

Kina slår rekorder med indendørs skisportssteder i et år, der står til at blive det varmeste nogensinde.

Kina åbnede fredag verdens største indendørs-skisportssted i Shanghai. Det sker samtidig med, at august er blevet registreret som den varmeste måned i landet i 60 år.

Det kunstige bjerglandskab blev indviet ved en ceremoni tidligt fredag i temperaturer på omkring 30 grader i Shanghai. Men inde i det nye center skiftede de besøgende deres solbriller og T-shirts ud med forede overalls og hjelme i temperaturer, som var godt under frysepunktet.

En kvinde på snowboard, Jessica Zhang, som stod på toppen af en skibakke, sagde, at hun ikke var så bekymret over den nye varmerekord i august.

- Hvad klimaet angår, så tænker jeg, at det går op og ned med temperaturerne.

Det indeværende år står til at blive det varmeste, som nogensinde er registreret, siger EU's klimatjeneste.

De stigende temperaturer har medført, at der ofte mangler sne og is på traditionelle skisportssteder i blandt andet Alperne.

Kina er verdens største udleder af drivhusgasser, men landet er i de seneste år også blevet førende med udvikling af vedvarende energi.

Der er i kommunistpartiet massiv støtte til opførelser af flere og flere indendørs-skisportscentre, som står til rådighed for landets stadig større middelklasse. Interessen begyndte for alvor at tage til, efter Beijing i 2022 var vært for vinter-OL.

Kina har i dag flere indendørs skibakker end noget andet land - deriblandt de ti største.

Shanghai L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort er officielt registreret som verdens største i Guinness Book of Records.

Anlægget er bygget op som en gletsjer, hvor 90.000 kvadratmeter sne tårner sig op i kystområdet Lingan - omkring halvanden times kørsel fra byens centrum.

En ny rapport fra bystyret i Shanghai i august fastslog, at "sådanne projekter vil uvægerligt kræve meget energi".

Men rapporten fastslog samtidig, at skisportscentrene er bygget til at maksimere brugen af energi gennem lagring af is og systemer, der er i stand til at udnytte overskud af varme.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

15. SEP 2024 • 22:32UDLAND
Skud affyret ved golfklub nær Trump

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT