100 nordkoreanske skraldeballoner lander i Sydkorea

7. SEP 2024 • 06:15UDLAND

Nordkoreanske balloner fyldt med papir og plastikaffald lander ligesom tidligere tilfælde på sydkoreansk jord.

Nordkorea har endnu en gang afsendt hundredvis af skraldeballoner mod dets sydlige nabo, Sydkorea.

Det oplyste Sydkoreas militær lørdag ifølge AFP.

I løbet af de sidste tre dage har Nordkorea i alt sendt mere end 900 balloner med skrald i afsted mod landet, heriblandt omkring 190 i løbet af fredag.

100 af ballonerne er allerede landet i Sydkorea. De fleste af dem i hovedstaden Seoul og omkring den nordlige provins Gyeonggi, lyder det.

Ballonerne indeholder denne gang "primært papir og plastikskrald", lyder det fra militæret, som tilføjer, at de ikke udgør en trussel for befolkningen.

Siden maj har Nordkorea sendt i alt knap 5000 skraldeballoner til Sydkorea.

Landet siger, at det er gengældelse for såkaldte propagandaballoner, som sydkoreanske aktivister har sendt til Nordkorea.

Fra Sydkorea er der tidligere blevet sendt balloner fyldt med blandt andet kritiske pamfletter om det nordkoreanske styre.

Som svar på den seneste tids skraldeballoner er landet også igen begyndt at sende såkaldt højttalerpropaganda ved grænsen.

Fredag besøgte Japans premierminister, Fumio Kishida, Seoul, hvor han mødtes med den sydkoreanske præsident, Yoon Suk-yeol.

De to drøftede vigtigheden af et "samarbejde mellem Korea, Japan og USA til at besvare problemet med Nordkoreas atomvåben".

Forholdet mellem Syd- og Nordkorea er på et historisk lavpunkt.

Nordkorea har for nylig meldt, at det vil stille 250 ballistiske missilsystemer ved dets sydlige grænse.

Der er også på ny militærøvelser på sydkoreanske øer ved grænsen mellem de to lande.

Den koreanske halvø var besat af Japan indtil Anden Verdenskrig, hvorefter den blev delt i to lande: Sovjetisk-støttede Nordkorea og Sydkorea, som blev støttet af USA.

Nordkorea invaderede så Sydkorea i 1950.

Kamphandlingerne varede i tre år. I 1953 indgik de to lande våbenhvile. Våbenhvilen har aldrig ført en reel fredsaftale med sig, og formelt set er de to lande stadig i krig.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

15. SEP 2024 • 22:32UDLAND
Skud affyret ved golfklub nær Trump

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT