Dronning Elizabeth skal æres med mindesmærke i kendt park

7. SEP 2024 • 04:58UDLAND

Ifølge premierminister Keir Starmer skal mindesmærke af dronning Elizabeth give folk et sted at ære hende.

Parken St. James's Park, som ligger lige øst for Buckingham Palace i London, er blevet udpeget som det sted, hvor der skal opføres et mindesmærke for den afdøde britiske dronning Elizabeth.

Det skriver det udvalg, der er ansvarlig for mindesmærket, i en pressemeddelelse.

Parken er blevet valgt på grund af dens historiske betydning såvel som dens direkte forbindelse til dronningen, lyder det.

- Det er tæt på Buckingham Palace, som er monarkens officielle bolig, hovedkvarteret for Commonwealth og på statuerne af hendes (dronning Elizabeth, red.) forældre kong George 6. og dronning Elizabeth, dronningemoderen, lyder det.

Udvalget blev nedsat i 2023 af regeringen, og det har i sin søgen efter et sted til mindesmærket overvejet flere muligheder.

Premierminister Keir Starmer udtaler i meddelelsen, at mindesmærket vil give "alle et sted til at ære den afdøde dronning og knytte sig til den historie, vi deler og holder af".

- Dronning Elizabeth 2.'s arv af tro tjeneste og hengivenhed til vores land vil aldrig blive glemt.

Hvordan mindesmærket konkret kommer til at se ud, vil blive offentliggjort i tiden omkring den afdøde dronnings 100-års fødselsdag i 2026, lyder det.

Hun blev født den 21. april 1926.

Designfasen går i gang i år, hvor arkitekter, kunstnere og designere vil blive inviteret til at indsende deres forslag.

- Mindesmærket er beregnet til ikke blot at være et monument, men også til at være et rum til fordybelse og fællesskab, og det vil være af passende omfang og ambition til at matche dronning Elizabeth 2.'s indflydelse på det nationale liv, på Commonwealth og på resten af verden, lyder det i meddelelsen.

Commonwealth er en sammenslutning af lande, der overvejende er tidligere britiske kolonier.

Dronning Elizabeth døde i 2022, efter at hun havde bestridt tronen i mere end 70 år.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

15. SEP 2024 • 22:32UDLAND
Skud affyret ved golfklub nær Trump

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT