Italienske anklagere kræver fængselsdom til toppolitikeren Salvini

15. SEP 2024 • 06:30UDLAND

Matteo Salvini er anklaget i en sag, der handler om et migrantskib, der i 2019 blev holdt på vandet i ugevis.

Den italienske vicepremierminister Matteo Salvini risikerer at skulle seks år i fængsel i en sag fra 2019 om et migrantskib fanget på havet.

Det er i hvert fald anklagernes ønske i sagen.

- Anklagemyndigheden har bedt om, at den tidligere indenrigsminister bliver idømt seks års fængselsstraf, siger advokat Arturo Salerni.

Han repræsenterer ngo'en Open Arms, som stod for driften af skibet, der for fem år siden var fanget på havet ud for Italiens kyst. 147 migranter var om bord på skibet, der i knap tre uger ikke fik lov til at lægge til i Italien.

Indvandringskritiske Matteo Salvini, der dengang var indenrigsminister og vicepremierminister, nægtede længe skibet adgang.

Først efter 19 dage fik migranterne lov til at gå i land på den italienske ø Lampedusa. Nogle var løbende også blevet evakueret fra skibet.

Salvini er en af Italiens mest profilerede politikere.

Sagen mod ham begyndte i oktober 2021, og det ventes, at der kan falde en dom i næste måned. Salvini vil kunne appellere dommen uanset udfaldet.

Salvini er anklaget for frihedsberøvelse og for at udnytte sin position.

Efter anklagernes udmelding har han skrevet på Facebook:

- Seks års fængsel for at blokere ankomster og for at forsvare Italien og italienere? Det er vanvid. At forsvare Italien er ikke en forbrydelse.

Også premierminister Giorgia Meloni forsvarer Salvinis handlinger.

- Det er utroligt, at en italiensk minister risikerer seks års fængsel for at gøre sit arbejde med at forsvare landets grænser, skriver hun på X.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT