Teenager smadrer dansk rekord i forgæves finalejagt ved VM

19. OKT 2024 • 15:57SPORT

Alberte Greve slog den danske rekord i 3000 meter individuelt forfølgelsesløb, men glippede finalepladsen.

Selv om det ikke blev til en finaleplads, havde danske Alberte Greve en mindeværdig lørdag ved VM i banecykling.

19-årige Greve forbedrede den danske rekord i 3000 meter individuelt forfølgelsesløb med over fire sekunder, hvilket rakte til en syvendeplads blandt de 19 deltagere i kvalifikationen.

Amalie Dideriksens hidtidige danmarksrekord blev sat i 2016 og lød dengang på 3 minutter og 30,264 sekunder. Greve kørte i mål på 3 minutter og 26,121 sekunder.

Det er dog ikke en disciplin, danskerne særligt ofte prøvet kræfter med, fordi den ikke har olympisk status. Men med VM på hjemmebane i Ballerup gøres der i år en undtagelse.

- Det var mega fedt på alle måder. Jeg kørte totalt over evne, og stemningen var mega fed. Alt var bare super. Jeg har aldrig prøvet noget lignende.

- Jeg var meget hurtigere end forventet. Målet var at slå min egen rekord på 3.33, og drømmen var at slå danmarksrekorden. Det er en ud af ti gange, du har så gode ben, lyder det fra den tilfredse cykelrytter.

Greve lagde konservativt ud og halsede et godt stykke efter canadieren Ariane Bonhomme, men da cyklen først kom op i fart, viste U23-danmarksmesteren i enkeltstart sine evner.

Med kraftig opbakning fra tilskuerne i Ballerup Super Arena i ryggen havde hun en overgang bedste tid, men da hun rundede de tre kilometer, var tiden næstbedst.

For at komme i medaljeduellerne skulle hun dog have været endnu hurtigere.

Kun de fire bedste tider gik videre til duellerne om guld, sølv og bronze. Lørdag aften skal den amerikanske tempostjerne Chloe Dygart kæmpe med britiske Anna Morris om guld, mens Bryony Botha og Franziska Brausse fra henholdsvis New Zealand og Tyskland duellerer om det tredjemest eftertragtede metal.

Dygart forbedrede i kvalifikationen sin egen verdensrekord med den opsigtsvækkende tid 3 minutter og 15,663 sekunder.

Det var den tredje verdensrekord på to dage i Ballerup. Fredag satte både Josh Charlton og Jonathan Milan en ny barre i mændenes 4000 meter individuelle forfølgelsesløb. Guldet gik til sidstnævnte.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT