Efter stille dage udfører Israel luftangreb mod Beirut-forstæder

19. OKT 2024 • 18:54UDLAND

En etagebygning er blevet fuldstændig ødelagt i angreb ifølge BBC. Dertil var to af angrebene tæt på lufthavn.

Israel har lørdag udført mindst 12 luftangreb mod de sydlige forstæder til Libanons hovedstad, Beirut.

Det sker efter tre ellers stille dage, skriver det britiske medie BBC.

Omfanget af skaderne og antallet er ofre er lørdag aften fortsat i gang med at blive opgjort.

To af angrebene var tæt på Beiruts lufthavn, som stadig bruges af civile rutefly.

Dertil er mindst en etagebygning blevet fuldstændig ødelagt ifølge mediet.

I nogle tilfælde udstedte det israelske militær advarsler til indbyggerne om, at de skulle komme væk. Militæret gav dem dog ikke meget tid - et enkelt sted kun et par minutter.

Israels militær oplyser samtidig i en erklæring, at dets luftvåben har ramt våbenlagre tilhørende den libanesiske gruppe Hizbollah og et kommandocenter i området Dahieh. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I den seneste tid er situationen i Libanon eskaleret.

Israel er nærmest dagligt blevet beskudt af den libanesiske gruppe Hizbollah siden den 7. oktober sidste år, da Hamas angreb Israel fra Gaza og dræbte 1200 mennesker.

Det israelske militær udtalte fredag, at det vil mobilisere flere reserver og sende en brigade til Libanon for at bekæmpe Hizbollah.

Og i september blev Hizbollahs mangeårige øverste leder, Hassan Nasrallah, dræbt i et israelsk luftangreb mod en forstad til Beirut.

Dertil fortsætter Israel sin krig mod den militante Hamas-bevægelse i Gazastriben.

Krigen har været i gang i lidt over et år og blev udløst af den militante bevægelse Hamas' angreb mod Israel 7. oktober 2023.

Her blev omkring 1200 mennesker dræbt og 250 taget som gidsler, skriver Reuters med henvisning til israelske optællinger.

Selv om flere gidsler siden er blevet frigivet, er mange fortsat tilbage i Gazastriben, hvor krigen har kostet over 42.500 mennesker livet ifølge sundhedsmyndigheder i området.

Tidligere lørdag sagde en talsmand, at en drone var blevet affyret mod Israels premierminister Benjamin Netanyahus private hjem i byen Caesarea.

Reuters skrev, at der er tale om premierministerens sommerresidens, og at ingen personer kom noget til.

Tidligt lørdag aften dansk tid har hverken Hizbollah eller andre militante grupper umiddelbart taget ansvar for angrebet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT