Israel nedkaster flyveblade med billede af Sinwars lig over Gaza

19. OKT 2024 • 16:43UDLAND

Læg våbnene, og udlever gidslerne, lyder det i flyveblade, som israelske fly har kastet ned over Gaza.

Flyveblade med et billede af Hamas-leder Yahya Sinwars lig er lørdag blevet kastet ned over det sydlige Gaza.

- Hamas kommer ikke længere til at styre Gaza, står der på flyvebladene, som er blevet nedkastet af israelske fly.

Flyvebladets ordlyd svarer til en meddelelse, som Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, kom med, efter at Yahya Sinwar onsdag blev dræbt i kamp med israelske soldater.

- Alle, der nedlægger våbnene og udleverer gidslerne, vil få lov til at komme væk og leve i fred, står der på flyvebladet på arabisk.

Flere borgere i byen Khan Younis, som ligger sydligt i Gaza, fortæller om flyvebladet. Derudover er der delt billeder af det på internettet.

Yahya Sinwar var ifølge Israel hjernen bag angrebet 7. oktober 2023 på Israel.

Her blev omkring 1200 mennesker dræbt, mens 253 blev taget som gidsler og bragt med tilbage til Gaza ifølge israelske opgørelser.

Israel har efterfølgende ført krig med store konsekvenser for Gaza.

Over 42.500 er blevet dræbt, mens der menes at være omkring 10.000 endnu ikke optalte døde under murbrokkerne. Det meddeler Gazas sundhedsmyndigheder.

På det seneste har Israel strammet grebet om flere hospitaler i Jabalia i den nordlige del af Gaza med en belejring.

Jabalia, som blev etableret i 1948 i kølvandet på den arabisk-israelske krig, er den største af Gazas otte historiske flygtningelejre.

Ifølge borgere og sundhedsansatte er israelske kampvogne som led i belejringen blevet sendt til de nærliggende byer Beit Hanoun og Beit Lahiya, hvor der er udsendt evakueringsordrer til borgere.

Sent fredag lød det fra sundhedsansatte, at 33 mennesker, de fleste af dem børn og kvinder, var blevet dræbt i Jabalia. 85 andre var blevet såret. Mindst tre huse blev ramt i det israelske angreb.

Det israelske militær afviser at kende til hændelsen.

Militæret siger, at dets styrker fortsætter operationer mod den islamistiske bevægelse Hamas på tværs af Gazastriben. Adskillige bevæbnede personer er blevet dræbt i både Rafah og Jabalia, lyder det. Samtidig er militær infrastruktur blevet ramt ifølge Israel.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT