Fredericia sætter Esbjerg på plads og byder sig til i oprykningskamp

19. OKT 2024 • 15:01SPORT

Esbjerg var ikke i nærheden af at tage point mod Fredericia, der vandt 3-0 i topkampen i 1. division.

FC Fredericia har huseret i Danmarks næstbedste fodboldrække i 24 år, men holdet ligner mere og mere en seriøs kandidat til oprykning.

Lørdag blev det i silende regn til en sikker 3-0-sejr på udebane i topbraget mod Esbjerg fB i 1. division.

Før kampen lå holdene side om side i tabellen, og derfor har Fredericia med sejren nu tre point ned til Esbjerg på tredjepladsen.

OB er stukket af og har en solid føring helt i toppen efter 13 kampe.

Gæsterne styrede kampen indledningsvist og kom på en noget besynderlig måde foran, inden uret havde rundet et kvarter.

På et frispark sendte Frederik Rieper en flad afslutning mod mål, inden William Madsen, der bøjede sig ned med ryggen til, helt tilfældigt rettede bolden i netmaskerne.

Det blev lidt for tilbagelænet og sjusket for Fredericia efter scoringen, og derfor overtog værterne styringen frem mod pausen.

Anderledes så det ud i anden halvleg, hvor Esbjerg ofte blev tvunget til at stoppe op, vende rundt og aflevere bolden tilbage mod eget mål.

Efter 56 minutter stjal Fredericia bolden og stormede frem på banen, inden Oscar Buch sendte kuglen ind til Asbjørn Bondergaard.

Angriberen, der blev dobbelt målscorer i det omvendte opgør tidligere på sæsonen, headede derefter sin ottende sæsonscoring over stregen.

Han stod helt fri i en evighed inde foran mål og viftede med begge arme for at gøre sig synlig.

2-0-scoringen var en syngende lussing til Esbjerg-spillerne.

De fik intet plads at operere i og så ud til at være trætte, da Fredericias Gustav Marcussen cementerede sejren med godt et kvarter tilbage.

Hans afslutning fra kanten af feltet blev rettet af og snød Esbjergs målmand.

Yacine Bourhane var i tillægstiden tæt på at pynte på resultatet, men Esbjerg-spillerens afslutning blev taget af overliggeren.