Schalke 04 kasserer træner og sportsdirektør efter kollaps

21. SEP 2024 • 11:57SPORT

Schalke skal for 12. gang på fire år have ny cheftræner. Også sportsdirektøren har fået sparket.

Fyresedlerne står i kø i den tyske traditionsklub Schalke 04.

Lørdag formiddag er tre topfigurer i klubbens sportslige afdeling blevet smidt på porten. Sportsdirektør Marc Wilmots, cheftræner Karel Geraerts og assistenttræner Tim Smolders har alle fået sparket.

Det sker på bagkant af, at den underpræsterende storklub fredag kollapsede fuldstændig i en kamp i Tysklands næstbedste fodboldrække.

Schalke førte 3-0 hjemme over Darmstadt, men endte med at tabe 3-5 til de indtil da sejrsløse gæster. Inden weekenden er omme, risikerer Schalke at være røget under nedrykningsstregen.

- Bestyrelsens beslutning om ikke at fortsætte rejsen med Karel Geraerts handler ikke alene om resultatet mod Darmstadt, men er konsekvensen af en negativ udvikling over de seneste uger.

- Taktisk og fodboldmæssigt har vi ikke taget de nødvendige skridt frem, og det har de enkelte spillere heller ikke. Som følge deraf er vi havnet i bunden, siger Schalke-direktør Matthias Tillmann om trænerfyringen.

Belgiske Karel Geraerts nåede næsten et år i jobbet.

Schalke står nu foran at skifte cheftræner for 12. gang de seneste fire år.

I samme periode har klubben også forsøgt sig med tre forskellige sportsdirektører. Marc Wilmots blev ansat på posten i januar, men klubbens tidligere storspiller fik kort snor.

- Vi har i de seneste uger indset, at vi har forskellige opfattelser af, hvordan retningen i Schalke skal være. Det er helt essentielt, at bestyrelsen og direktionen trækker i samme retning, og det har ikke været tilfældet her, siger klubdirektøren, som i lidt pænere vendinger takker Wilmots for sit bidrag.

- Marc er en legende i Schalke, og han vil altid være velkommen her, tilføjer direktøren.

I 2021 rykkede klubben ud af Bundesligaen efter 30 år i den bedste række. Tilbage i maj flirtede klubben med en nedrykning til den tredjebedste række, men klarede frisag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT