Kjeldsen tager afsked med hæderlig placering i Sydkorea

27. OKT 2024 • 09:39SPORT

Golfspilleren Søren Kjeldsen har spillet sin sidste turnering som fuldt medlem af DP World Tour.

En delt 27.-plads blev resultatet for Søren Kjeldsen i Sydkorea, da han søndag spillede sin sidste runde som fuldt medlem af DP World Tour.

Fremover vil han spille seniorgolf. Kjeldsen bliver 50 år 17. maj næste år og vil derfor kunne deltage i Legends Tour i Europa og PGA Tour Champions i USA.

Han håber godt nok at komme med til næste års DP World Tour-turnering Danish Golf Championship, men i så fald bliver det på en invitation.

Kjeldsen takkede derfor af på øverste niveau med deltagelsen i Genesis Championship, og det så lovende ud tidligt i turneringen. Han gik første runde i 68 slag, hvilket rakte til en delt niendeplads.

Det blev dog også hans bedste runde, og han sluttede syv slag under par på golfbanen i Incheon.

Det var ti slag efter sydkoreaneren Byeong Hun An, der på hjemmebane vandt efter omspil mod landsmanden Tom Kim.

Bedste dansker blev Nicolai Højgaard, der med en delt niendeplads sikrede sig adgang til Abu Dhabi HSBC Championship. Det kræver en plads i top-70 på tourens årsrangliste - den såkaldte Race to Dubai Ranking.

For at komme med i sæsonafslutningen i DP World Tour Championship skal man være blandt de 50 bedste.

Det kom Kjeldsen ikke i nærheden af, men han kan se tilbage på en stor karriere på det, der tidligere hed European Tour.

Han vandt fire turneringer - i 2003, 2008, 2009 og 2015.

I 2017 prøvede han også kræfter med PGA Tour, da han spillede sin første hele sæson på den anden side af Atlanten, men det endte uden den store succes, og Kjeldsen vendte året efter tilbage til Europa på fuld tid.

Kjeldsen rundede tidligere i 2024 sin turnering nummer 700 på europatouren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT