Muskelskadet Clara Tauson lukker ned for sæsonen

27. OKT 2024 • 08:14SPORT

Clara Tauson er blevet skadet og kan hverken tage del i turnering i Hongkong eller Billie Jean King Cup.

Clara Tauson kommer ikke i kamp mere i år.

Den danske tennisspiller skulle have afsluttet sin egen sæson med WTA 250-turneringen i Hongkong i den kommende uge, men den plan har hun droppet.

Undersøgelser har vist, at hun har pådraget sig en muskelskade, som kræver behandling og genoptræning. Det skriver TV 2 Sport.

- Hun var begrænset fra baglåret i nogle dage, og efter den sidste kamp analyserede vi omfanget og besluttede sammen med det medicinske personale at trække os ud af Hongkong, siger hendes far, Søren Tauson, til TV 2 Sport.

Det betyder også, at Tauson ikke kan deltage i Danmarks opgør mod Mexico i Billie Jean King Cup i midten af november. Det er en streg i regningen for det danske hold, som i forvejen må undvære Caroline Wozniacki.

Vinder danskerne, skal de i foråret spille en kvalifikationskamp om oprykning til Billie Jean King Cup Finals i 2025.

21-årige Tauson har i år spillet sig op som nummer 53 i verden. Senest nåede hun kvartfinalen i turneringen Japan Open. Nu vender fokus mod næste sæson, hvor målet er at stå knivskarpt fra start.

- Det kræver, at hun er 100 procent fysisk frisk og har maksimalt mentalt overskud, når preseason og det tunge arbejde starter om tre-fire uger. Jeg er sikker på, at det vil lykkes med den korrekte dosering af genoptræning og mental afslapning, siger Søren Tauson.

En del af Clara Tausons behandling skal foregå i Italien, hvor hun også tidligere har fået hjælp.

Danmarks bedst rangerede spiller på kvindesiden har vundet 30 kampe og tabt 24 i år. Hun har ikke vundet en titel siden 2021.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT