Netanyahu: Israel opnåede sine mål med Iran-angreb

27. OKT 2024 • 11:49UDLAND

Missilproduktion samt Irans forsvar blev ramt i angreb fra Israel, som var modsvar på byge af missiler.

Det var et "præcist og kraftfuldt" angreb, som ramte Iran natten til lørdag.

Sådan lyder det fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, lidt over et døgn efter at israelske kampfly i tre bølger angreb militære mål i Teheran og det vestlige Iran.

- Vi lovede, at vi ville svare igen på det iranske angreb, og lørdag slog vi til, siger Netanyahu ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Angrebet i Iran var præcist og kraftfuldt og opnåede alle sine mål.

1. oktober udførte Iran sit andet direkte missilangreb på Israel som led i de gensidige angreb mellem de to lande samt iranskstøttede militser i lande nær Israel.

Siden da har Israel truet med at svare igen.

- Luftvåbnet angreb på tværs af Iran. Vi ramte Irans forsvar og landets evne til at producere missiler, der har os som mål, siger Netanyahu ifølge Reuters.

Talen fra Netanyahu kommer, i forbindelse med at Israel på grund af den hebraiske kalender holder sin anden nationale sørgedag for Hamas-angrebet 7. oktober 2023.

Efter det israelske angreb har det fra iransk side lydt, at angrebet kun forårsagede begrænsede skader. Fire iranske soldater døde ifølge det statslige iranske nyhedsbureau Irna.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, siger søndag, at det vil være op til iranske embedsfolk at afgøre, hvad der er den rette reaktion på Israels angreb.

- Den onde handling fra det zionistiske regime (Israel, red.) for to nætter siden bør hverken underdrives eller overdrives, siger han.

Det amerikanske nyhedsbureau AP har analyseret satellitbilleder efter angrebet.

De viser, at der var skader på to militærbaser sydøst for Irans hovedstad, Teheran.

Den ene er tidligere af eksperter blevet knyttet til Irans atomprogram, mens den anden menes at have forbindelse til missilproduktion.

Iran fastholder, at landets atomprogram er fredeligt, mens Det Internationale Atomenergiagentur har sagt, at Iran havde et aktivt program med det formål at udvikle atomvåben frem til 2003.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT