Danske håndboldkvinder er ved at lægge OL-blues bag sig

27. OKT 2024 • 06:50SPORT

OL er en stor oplevelse, og for de danske håndboldkvinder har det været hårdt at vende hjem til hverdagen.

OL er det største, man som håndboldspiller kan opnå. Ligesom det er for atleter i de fleste andre idrætsgrene. Ender man ydermere med at tage medalje, er det et karrieremæssigt klimaks.

Det gør de olympiske lege til en helt særlig størrelse, som også kræver ekstraordinært meget af atleterne. Fysisk, fordi det frarøvede dem sommerferien, og mentalt, fordi det er så intens en oplevelse.

Det har de danske håndboldkvinder nu mærket på egen krop efter OL-bronzen i august. Og flere af dem har i den grad mærket regningen fra den mentale belastning efterfølgende.

- De første par uger efter OL gik forrygende, men lige pludselig ramte jeg en mur, som fortalte, at jeg var nødt til at stoppe op og trække vejret. Og lade mig være i den kæmpe oplevelse, som man hurtigt kan glemme, når hverdagen bare kører videre efter, siger Mie Højlund.

Der tales meget om den såkaldte OL-blues, der rammer i kølvandet på oplevelsen. Den rammer meget forskelligt og på forskellige tidspunkter.

For håndboldspillerne var der omkring en uges pause efter OL, før de var tilbage i klubberne og i gang med forberedelserne til den kommende sæson.

Hvor muren ramte for Højlund, da sæsonforberedelserne var kommet i gang, var det anderledes for landsholdsanfører Sandra Toft.

- De første fem-seks dage efter hjemkomsten var meget, meget mærkelige. Men så snart vi startede op i klubben, var det som om, at så kunne jeg flytte mit fokus til det og bare hoppe ind i hamsterhjulet igen, lyder det fra Toft.

- Derfor ved jeg faktisk heller ikke, om jeg har fået bearbejdet OL-oplevelsen endnu.

Flere spillere nævner og har nævnt, at der kan komme en regning i løbet af denne sæson - fysisk, mentalt eller begge dele.

Helena Elver er i hvert fald meget bevidst om at passe på sig selv mentalt. Hun mærkede hurtigt, hvor meget sommerens OL havde suget fra den mentale energitank.

- Vi fik en uges pause, hvilket ikke var nok for mig. Min krop nåede at restituere og har det godt, men mit hoved nåede slet ikke at komme på plads, beretter hun.

- Det har nok været noget OL-blues, og mit overskud har været lavt. Det har virkelig været frustrerende.

Pilen er dog opadgående for alle tre. Hvad den da også er nødt til, fordi vigtige udfordringer lurer lige om hjørnet.

Liga- og Champions League-kampe med klubben samt et EM fra slutningen af november med Danmark.

Først skal denne uges Golden League i Norge rundes af med søndagens kamp mod Tyskland. Den spilles klokken 15.45.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT