Sportsminister vil tage alvorssnak med boldklubber efter optøjer

27. OKT 2024 • 12:46ERHVERV/POLITIK

Op til fodboldkamp i Brøndby har der været slagsmål og stenkast. Det kan ikke blive ved, siger kulturminister.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), der for tiden holder forældreorlov, vil efter sin barsel tage en "alvorssnak" med fodboldklubberne Brøndby og FC København.

Det skriver han på det sociale medie X, forud for at de to hold søndag skal spille mod hinanden.

Op til kampen har der været uroligheder i form af et større slagsmål lørdag aften i Glostrup mellem tilhængere af de to hold, mens der søndag formiddag er blevet kastet med sten mod et tog, der bragte fans af FC København til Brøndby, hvor kampen spilles.

- Det er ufatteligt, hvor mange voldsparate tåber der er klar til at ødelægge glæden ved fodbold. Uacceptabelt og uforståeligt.

- Når jeg er tilbage fra barsel, kommer jeg til at tage en alvorssnak med klubberne og DBU. Det her kan ikke blive ved, skriver Jakob Engel-Schmidt på X.

Også umiddelbart inden kampstart har der været uro.

Superligakampen, der skulle være blæst i gang klokken 12, måtte ifølge TV 2 Sport udsættes med et kvarter, fordi der var blevet kastet med romerlys inde på stadion.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) sagde fredag, at han håbede, at klubberne ville tage mere ansvar for problemer med vold og optøjer.

Det sagde han i en pressemeddelelse, der handlede om vold mod politibetjente.

Ifølge tal fra Rigspolitiet er der i de seneste 10 år registreret 149 tilfælde, hvor betjente er kommet til skade i forbindelse med større fodboldkampe.

I 91 af tilfældene har det været betjente fra Vestegnens Politi eller Københavns Politi.

- Tallene er bekymrende, for de viser, at der er tale om et vedvarende problem, og for mig at se har vi at gøre med en kultur, hvor det er legitimt at begå vold mod politiet, sagde Hummelgaard i pressemeddelelsen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt uddyber ikke i sit opslag på X, hvad han vil opnå med sin samtale med fodboldklubberne, eller hvad han mener der skal gøres ved problemet.

Ministeren vender efter planen tilbage fra barsel den 18. november.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT