Unge Brøndby-profiler er vokset op med FCK-rivalisering

27. OKT 2024 • 06:30SPORT

For Brøndbys Mathias Kvistgaarden og Clement Bischoff er derbyet mod FCK meget specielt.

Når Brøndbys hold søndag klokken 12 løber ud til en fyldt hjemmebane til derbyet mod FC København, kan spillerne med al sandsynlighed fornemme, hvor meget der er på spil for fansene.

Selv nytilkomne udlændinge uden det store kendskab til dansk fodbold vil nok mærke, at stemningen er speciel, og ellers skal nogle af de spillere, der har været i klubben siden ungdomsårene nok fortælle dem det.

Som eksempelvis den 22-årige Mathias Kvistgaarden, der har været en del af Brøndbys ungdomsafdeling, Masterclass.

- Som spiller, der er vokset op i klubben, og ved, hvad kampen betyder for klubben, er det også vores opgave at fortælle det videre til spillere, der kommer udefra, og få dem sat op til, at det er ikke bare er en kamp mod rivalerne, men at det er den største kamp.

- Du kan fornemme det hele ugen op til, at det er rivalerne, du skal møde, og at det betyder mere for klubben, siger Mathias Kvistgaarden.

Den kun 18-årige Clement Bischoff skal for første gang spille derby som seniorspiller på Brøndby Stadion. Også han mærkede til rivaliseringen, da han skiftede til klubbens ungdomsafdeling.

- Lige siden jeg kom som U17-spiller, har det været kampen, man glædede sig mest til, og i Superligaen betyder det kun endnu mere, fordi man ved, hvor mange fans, der kan blive kede af det. Det vil man gerne undgå, siger Clement Bischoff.

Allerede før han kom til klubben som spiller, fulgte han den gennem familien fra barnsben, da hans onkel Mikkel Bischoff optrådte i den gule trøje.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg voksede op med Brøndby og så min onkel spille herude, og nu er min kusine også kommet herud, så jeg kommer fra en familie, hvor alle holder med Brøndby.

Clement Bischoff spillede sit første derby, da Brøndby tidligere på sæsonen tabte 1-3 i Parken.

- Det var ærgerligt, vi tabte, men jeg kunne mærke, hvor stort og specielt det er. Jeg trives godt i de rammer. Der var massiv opbakning, og man vil gerne give noget igen til fansene.

Inden søndagens derby fører FCK Superligaen med 24 point sammen med FC Midtjylland, mens Brøndby ligger nummer seks med 18 point.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT