Tidligere FH-boss udgiver erindringsbog med titlen Min Version

27. OKT 2024 • 11:46INDLAND/KRIMINAL

Lizette Risgaard, tidligere formand for FH, giver i bog sin version af forløb, der kostede hende posten.

Den tidligere formand for Fagforeningernes Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, kommer tirsdag med bogen "Min Version". Den fortæller hendes side af det forløb, der endte med at koste hende posten som øverste kvinde i FH.

Lizette Risgaard trak sig "ikke med hendes gode vilje", lyder det i en pressemeddelelse fra forlaget Grønningen 1, der udgiver bogen.

- Enden på Lizette Risgaards formandskab i Fagbevægelsens Hovedorganisation kom efter historier i medierne om, at hun skulle have chikaneret en række unge mænd.

- Det var - og er - hun meget uenig i, lyder det i en pressemeddelelsen.

Begyndelsen på enden for Lizette Risgaard i fagbevægelsen var en række historier i blandt andet Berlingske og Ekstra Bladet.

Her fortalte mandlige ansatte om upassende opførsel fra fagbevægelseslederen.

Fra en mand lød det blandt andet, at fagbevægelseslederen havde rørt ham på numsen.

I løbet af de efterfølgende 54 timer valgte flere og flere fagforbund at trække støtten til Lizette Risgaard, og det hele endte med, at hun selv valgte at trække sig.

En advokatundersøgelse, der i månederne efter undersøgte hele FH-toppen, fandt frem til, at Lizette Risgaard i tre tilfælde havde rørt ved personer på intime steder, og at berøringerne havde haft seksuelle undertoner.

- Jeg har ikke gramset på nogen. Der har ingen seksuelle intentioner været fra min side, aldrig, lød det fra Lizette Risgaard til mediet Finans nogle måneder efter, hun var gået.

Hun følte sig "fældet af anonyme anklager uden rettergang", lød det videre.

Resten af FH-toppen blev i advokatundersøgelsen frikendt for kritik.

Lizette Risgaard arbejdede mere end 40 år i fagbevægelsen og var blandt andet formand for Landsorganisationen Danmark (LO).

I den forbindelse stod hun for fusionen mellem LO og FTF, der tidligere var tidligere var kendt som Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd.

I 2019 blev hun formand for FH, en post hun bestred frem til 30. april sidste år.

Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Søren Baastrup

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT