FCM-træner ser fordel i at spille på neutral grund

2. OKT 2024 • 12:32SPORT

Israelske Maccabi Tel Aviv skal spille på neutral grund i Beograd i torsdagens hjemmekamp mod FC Midtjylland.

Når FC Midtjylland torsdag spiller sin anden kamp i Europa League, venter israelske Maccabi Tel Avis på neutral grund i serbiske Beograd.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har forbudt kampe på israelsk grund siden oktober 2023 som følge af konflikten i Mellemøsten.

Derfor bliver det en anderledes opgave, end det plejer at være i Europa for FCM, der ikke ønsker at kommentere den politiske situation, men godt vil forholde sig til det sportslige.

En del af det sportslige vedrører et forventet lille antal tilskuere på Stadion FK Partizan, hvor Maccabi Tel Aviv har hjemmebane gennem hele turneringen.

Der er plads til næsten 30.000 tilskuere, men der forventes kun få tilskuere fra begge mandskabers fanbase.

Derfor vil det på mange måder måske lidt om kampene under coronapandemien for nogle år siden, vurderer FCM-træner Thomas Thomasberg.

- De fleste har jo prøvet at spille i coronatiden. Jeg regner ikke med, at der kommer super mange tilskuere. Det er altid en lidt anderledes atmosfære. Det er egentlig det eneste, vi har nævnt for spillerne.

- Vi spiller i et andet land, hvor der ikke kommer den samme atmosfære, som vi generelt er vant til i både kampene i Superligaen og de europæiske kampe, siger Thomasberg.

De få tilskuere er dog at foretrække i stedet for en israelsk heksekedel, lyder det fra FCM-træneren.

- Som udgangspunkt og uden at jeg har statistik på det, skal det da være en fordel, at der ikke er et ydre tryk og hjælp til hjemmeholdet.

- At der ikke er mange tilskuere, må alt andet lige give en lille fordel til udeholdet i forhold til normale omstændigheder, siger Thomasberg.

- Nu ved jeg ikke, hvor mange der ville være taget afsted, hvis det var i Israel eller et helt tredje sted. Vi vil altid gerne have opbakning, og jeg ved ikke, hvor mange der kommer. Men dem, der kommer, er vi glade for.

Uefa besluttede 19. oktober sidste år, at ingen fodboldkampe i forbundets turneringer skal spilles i Israel på ubestemt tid.

Ritzau har onsdag været i kontakt med Uefa for at høre til israelsk fodbolds deltagelse i de europæiske turneringer.

Uefa henviser i et skriftligt svar til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som på en kongres i maj meddelte, at man havde igangsat en "uafhængig juridisk vurdering af sagen".

Fifa har siden modtaget den uafhængige juridiske vurdering, men ikke givet detaljer om indholdet.

- Det forventes, at sagen vil blive drøftet på det næste rådsmøde i Fifa, der finder sted i denne måned.

- Vi har ikke yderligere information om dette emne på dette tidspunkt, skriver Uefa i en mail til Ritzau.

Kampen mellem FCM og Maccabi Tel Aviv spilles torsdag klokken 18.45 i Beograd.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT