Arsenal med 16-årig i målet ydmyger pokalmodstander

25. SEP 2024 • 23:00SPORT

Tre måneder efter sin 16 års fødselsdag vogtede Jack Porter Arsenals mål i 5-1-sejr over Bolton i ligacuppen.

Arsenal spillede sig onsdag sikkert videre til ottendedelsfinalerne i den engelske ligacup.

Det skete med en sejr på 5-1 over Bolton fra den tredjebedste række.

Presset af skader på målmandsposten havde Arsenal-manager Mikel Arteta valgt at stille med den kun 16-årige keeper Jack Porter i målet.

Det er blot tre måneder siden, at teenageren fyldte 16, og dermed er han Arsenals næstyngste debutant på førsteholdet i historien.

Trods flere reserver i startopstillingen dominerede Premier League-favoritterne på hjemmebane mod modstanderen fra League One.

Efter et kvarter gjorde Declan Rice det til 1-0 med et fladt og velplaceret hug fra kanten af feltet, inden det kun 17-årige stortalent Ethan Nwaneri tog over og scorede de to næste.

Ethan Nwaneri fik sin debut for Arsenal for to år siden i en alder af bare 15 - og er dermed den yngste debutant.

Før pausen satte han sidste fod på et tempofyldt Arsenal-angreb, hvor Raheem Sterling slog den ind i feltet.

Fire minutter inde i anden halvleg skulle han selv gøre lidt mere, efter at Rice havde erobret bolden langt fremme på banen. Nwaneri trak mod mål og sparkede Arsenals tredje mål i kassen.

Bolton kom på tavlen lidt senere på et kontraangreb over en banelængde. Aaron Collins kom alene igennem og stod til sidst overfor 16-årige Jack Porter, der var ivrig for at komme ud af Arsenal-målet.

Lidt for nemt kunne Bolton-spilleren trække forbi keeperen og score i tomt mål.

Scoringen var dog ikke ensbetydende med, at spændingen var tilbage. Sterling og indskiftede Kai Havertz gjorde det til 5-1.

Der var trods alt mere spænding, da Liverpool avancerede med en 5-1-sejr på Anfield over West Ham. Gæsterne kom foran midtvejs i første halvleg på et selvmål, inden Diogo Jota kort efter fik udlignet.

Portugiseren bragte også værterne foran 2-1 umiddelbart efter pausen, inden Mohamed Salah øgede til 3-1 et kvarter efter sin indskiftning. Kort efter blev West Ham reduceret til ti mand, da Edson Álvarez fik sin anden advarsel.

På vej ind i overtiden slog Cody Gakpo Liverpool-sejren fast med kampens to sidste scoringer.