Tidligere NBA-MVP indstiller basketballkarrieren

26. SEP 2024 • 13:45SPORT

Derrick Rose, der i 2011 blev kåret til den mest værdifulde spiller i NBA, lægger basketskoene på hylden.

Basketballspilleren Derrick Rose bekræfter på Instagram, at han indstiller sin aktive basketkarriere. Det sker, efter skader har forfulgt 35-årige Rose i de seneste mange sæsoner.

Pointguarden kom ind i den bedste nordamerikanske basketliga, NBA, da han i 2008 blev valgt af Chicago Bulls med det første valg i draften.

Rose brød tidligt igennem og blev en stjerne i Chicago. I sin første sæson blev han kåret til den bedste førsteårsspiller i ligaen.

NBA-stjernen toppede i 2010/11-sæsonen, hvor han også blev kåret til den mest værdifulde spiller i ligaen som den yngste i historien. Han var på det tidspunkt 22 år.

I MVP-sæsonen scorede Rose i gennemsnit 25 point per kamp. Pointguarden blev gennem karrieren kåret til allstar tre gange, mens han en gang kom på årets hold i ligaen.

Unikke atletiske evner og en voldsom eksplosivitet var med til at gøre Rose til ligaens store stjerne. Modstanderne havde svært ved at holde ham, når han tog turen ind mod kurven.

Derfor ramte det Rose hårdt, da han i foråret 2012 rev korsbåndet i det ene knæ over i en slutspilskamp.

Flere forskellige skader forfulgte efterfølgende Rose, der aldrig kom tilbage på samme niveau, som da han blev kåret til ligaens MVP.

I juni 2016 sagde Rose farvel til Chicago, der sendte ham til New York Knicks i en byttehandel.

Siden rejste han rundt mellem flere hold i ligaen uden den store succes. I 2023 skiftede han til Memphis Grizzlies på en kontrakt, der skulle vise sig at blive den sidste i hans karriere.

23. september skilte Memphis sig af med Rose, der i alt nåede 723 kampe i NBA med et gennemsnit på 17,4 point per kamp.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT