Australsk fan-favorit er færdig hos Formel 1-hold

26. SEP 2024 • 18:41SPORT

Daniel Ricciardo er færdig hos Formel 1-holdet RB, der overlader australierens sæde til ung newzealænder.

Den populære racerkører Daniel Ricciardo har kørt sit sidst løb for RB-holdet i Formel 1.

Teamet har i sæsonens resterende seks grandprixer valgt at give sædet i Ricciardos bil til den 22-årige newzealænder Liam Lawson. Det skriver RB-teamet på sin hjemmeside.

- Jeg har elsket denne sport i hele mit liv. Det har været en vild og vidunderlig rejse, skriver Daniel Ricciardo på Instagram.

35-årige Ricciardo har af to omgange sammenlagt kørt 15 sæsoner i Formel 1, og det er uvist, hvad fremtiden nu byder på.

RB-holdet valgte midtvejs i sidste sæson at give australieren comeback i Formel 1, efter at han var røget ud i kulden.

Ricciardo mistede efter 2022-sæsonen sit sæde hos McLaren, og i stedet endte han i 2023 som reservekører hos det succesrige Red Bull-hold.

Ledelsen på Red Bulls søsterhold, RB, blev i løbet af 2023-sæsonen så utilfreds med hollandske Nyck de Vries, hvilket fik RB til at slå kløerne i Ricciardo.

Ricciardo har dog stået i skyggen af holdkammeraten, japaneren Yuki Tsunoda, som skraber de fleste point sammen til RB-holdet. Tsunoda har i år hentet 22 point, mens Ricciardo står noteret for 12 point.

Australieren har derfor ikke formået at overbevise holdet om, at han også skulle repræsentere RB på længere sigt.

Den 13 år yngre afløser Liam Lawson har været reservekører hos RB siden 2022. Lawson sad allerede i sidste sæson i RB's racerbil i fem grandprixer, hvor han viste lovende takter.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT